Batáty se špenátem

Batáty se špenátem

Máte-li rádi sladké brambory, neboli batáty, a nevadí vám, když vaše jídlo malinko (ale opravdu jen nepatrně) pálí, určitě vyzkoušejte tento recept, vhodný i pro naprosté začátečníky.

Na 2–3 porce budete potřebovat:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 šalotky nebo menší cibule, nakrájené najemno
  • 1 lžička semínek koriandru, lehce nadrcených
  • 1 chilli paprička nebo kousek kozího rohu, nasekané najemno (já použila sušený kozí roh)
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 2 velké batáty (nebo 4 menší), oloupané a nakrájené na kostky
  • 200 g špenátových listů, natrhaných
  • 50 g špenátových stonků, nakrájených najemno
  • sůl a pepř k dochucení

Postup:

  1. Zahřejte olivový olej v pánvi s víkem nebo v rendlíku. Přidejte šalotky/cibulku a koriandrová semínka a opékejte na nízkém plameni, dokud šalotka/cibulka nezměkne; občas zamíchejte.
  2. Přidejte chilli/kozí roh a česnek a opékejte další minutu. Přidejte batáty a opékejte na středním plameni cca 5 minut. Bude-li potřeba, přilijte trošku vody. Pak přidejte špenátové stonky, přikryjte víkem a duste 10 minut.
  3. Když jsou batáty téměř měkké, přidejte špenátové listy, přikryjte víkem, a nechte asi 3 minuty zavadnout.
  4. Dochuťte solí a pepřem a podávejte.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *