Výsledky vyhledávání v sekci Zdraví na dotaz rakovina

pH organismu

access_time04.únor 2020personRadka Eliášková

Míra rovnováhy kyselosti a zásaditosti v organismu se označuje jako pH a měří se na stupnici od 1 do 14ti.Ideální hodnota pH krve je 7,35. Pokud by však pH v těle dosáhlo snížení na pH 7 nebo naopak zvýšení na pH 7,6, mohlo by dojít k celkovému selhání, vyčerpání organismu a následné smrt. Aby naše tělo dokázalo vyrovnávat hladinu kyselin, potřebuje látky zásadité. Dokud si organismus může brát zásadité látky z vaziva, cév a kostí, dokáže přebytek kyselin neutralizovat. Jenže tím dochází k úbytku minerálů, sklerotizaci cév (která vede k infarktu nebo např. mozkové příhodě) a řídnutí kostí (při kterém dochází k osteoporóze, revmatismu, dně a artróze…).Má se za to, že mírná metabolická acidóza (stav, kdy jsou buňky trvale zakyselené, protože dotyčný konzumuje příliš mnoho kyselinotvorných potravin nebo má obecně v životě hodně stresu) je hlavní příčinou několika zdravotních problémů, jako jsou ledvinové kameny, ztráta kostní hmoty či snížení hladiny růstových hormonů, které má za následek úbytek kvalitní svalové hmoty a zvýšení podílu tělesného tuku. Mírná metabolická acidóza ovlivňuje tělo na buněčné úrovni a je zodpovědná za zvýšení počtu volných radikálů a snižování produkce energie v buňkách. Navíc k těmto vážným problémům se v zakyseleném těle daří virům a bakteriím, což potencionálně vede k mnoha nemocem. Překvapivé je, že rakovina nemůže bujet v zásaditém prostředí, což ukazuje důležitost zásaditosti v prevenci proti chorobám.Vyrovnané pH je jedním z nejdůležitějších faktorů pro zdravé kosti. Studie ukazují, že k většině případů onemocnění kostí a osteoporózy nevede nedostatek vápníku ve stravě, jak si lidé často myslí, ale stres a nadměrný příjem zakyselujících potravin a doplňků stravy. Krev vždy zůstane neutrální - to je nezbytné pro přežití - takže je-li tělo neustále zásobováno zakyselujícím, denaturovaným jídlem nebo čelí stresu z jiných zdrojů, musí podniknout opatření, aby udrželo neutrální pH krve. Proto čerpá vápník, minerál, který je v těle nejzásaditější, z kosti. Za nějakou dobu kosti následkem tohoto mechanismu slábnou.Některé silně zakyselující potraviny:bílá rýže, kupované snídaňové cereálie, rafinovaná pšeničná mouka, těstoviny, drůbež, hovězí maso, korýši, vepřové maso, máslo, pasterované mléko, smetana, sýr (všechny druhy), bílý cukr, umělá sladidla, buráky, izolovaný sójový protein, izolovaný pšeničný protein, káva, léky, limonády, margarín, sladkostiNejnebezpečnější kyselinotvorné potraviny jsou maso, cukr a alkohol. Maso je dvojnásob nebezpečné proto, že kromě samotného překyselení zanáší organismus ještě tzv. purinovými metabolity, které jsou také schopny vyvolat různá nebezpečná a bolestivá doživotní onemocnění. Cukr je kromě velmi silného překyselování nebezpečný i tím, že se až příliš rychle vstřebává do organismu a tělo na něj musí velmi dramaticky reagovat - protože i hladina cukru (glukózy) v krvi musí být udržována v určitém rozmezí, i když naštěstí ne v tak těsném a život ohrožujícím, jako je udržení přesného pH. Alkohol je nebezpečný proto, že (kromě překyselování) i v malém množství poškozuje nervové buňky (především myelinové obaly jemných nervových vláken). Alkohol je agresivní organické rozpouštědlo, které se hodí opravdu jen do průmyslu a nikoliv do něčeho tak složitého, jako je lidské tělo. 

folder_openPřiřazené štítky

Očista střeva a rakovina tlustého střeva

access_time06.únor 2020personRadka Eliášková

Rakovina je nepříjemným společníkem a většina lidí má před tímto onemocněním respekt. Je poměrně časté, protože neznám člověka, který by se s ní nesetkal ve svém okolí, mezi přáteli, či v rodině. Poměrně častou je rakovina tlustého střeva. Víme jí předcházet preventivně, pomůže účinná očista střeva. Právě tento typ je velmi obávaným, protože pokud se nediagnostikuje včas, tak má fatální důsledky. Je zde velmi důležité, aby se rakovina tlustého střeva odhalila ještě v jejím raném stádiu. Tehdy jsou výsledky léčby velmi efektivní a lékaři se mohou pochlubit opravdu dobrými výsledky. Problémem je, pokud se rakovina tlustého střeva zjistí pozdě, tehdy se může začít šířit i na jiné orgány a pokud se v těle vyskytnou metastázy, tak boj s touto chorobou bývá velmi těžký a mnohdy končí smrtí.Rakovina tlustého střeva se léčí konzervativní léčbou ve formě ozáří a chemoterapie. Chemoterapii snáší každý jinak, někteří lidé dokáží bez problémů dále fungovat, je jim zle tak jeden dva dny, ale pak jsou už v pořádku. Jiní jsou však zcela vyřazeni z běžného života. V tomto období je velmi důležité, aby měli přísun vitaminů a minerálních látek a aby jedli výživnou stravu. Tělo je ničeny léčbou a potřebuje velkou posilu zvenčí. Léčba se opakuje a následně se dělají odběry kvůli výsledkům.

folder_openPřiřazené štítky