Recepty keyboard_arrow_right Recepty keyboard_arrow_rightAspiky s lososem

Obrázek příspěvku: Aspiky s lososem

Aspiky s lososem

personaccess_time07.březen 2020chat_bubble_outline0 komentářůremove_red_eye64 shlédnutí

Plátky lososa pokapeme octem a uložíme asi na hodinu do chladničky. Ve vhodně velkém kastrolu uvedeme do varu 4,5 dl vody, dvě lžíca octa,sůl, cibuli, koření,kolečka citrónu, worcester, přidáme porce lososa, vše přihřejeme asi na 90°C a při této teplotě vaříme 10-12 minut. Sejmeme z plotýnky a necháme ve vývaru vychladnout.

Želatinu rozmícháme v jednom decilitru vody a necháme nabobtnat (podle návodu). Porce lososa vyjmeme, opatrně vykostíme, popřípadě odstraníme kůži a vložíme do rovné mísy (nebo do dortové formy). Vývar odmastíme, procedíme, doplníme na objem 4,5 dl, přidáme cukr, citrónovou šťávu a zahřejeme asi na 60°C. Sejmeme z plotýnky, vmícháme želatinu a za stálého míchání ji necháme rozpustit. Vývar dochutíme cukrem, vínem a citrónovou šťávou a opět vychladíme.

Nalijeme jej opatrně na porce lososa, kterého obložíme nakrájenou zeleninou a necháme v chladničce ztuhnout (nejlépe přes noc). K lososu můžeme podávat malou dávku majonézy.

folder_openPřiřazené štítky

0 komentářů

commentŽádné komentáře

Pokud chcete, můžete přidat první komentář k tomuto článku níže.

Vložit komentář

info_outline

Nepublikujte SPAM!

Jakékoliv SPAM komentáře, které nejsou relevantní k obsahu tohoto článku budou odstraněny.

Podobné články

Plněné slané košíčky

personSimona Chvátilováremove_red_eye77bookmarkRecepty

Mouku se solí prosijeme na vál. Přidáme na kousky nakrájený tuk, vejce a zakysanou smetanu. Vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladničce 30 minut odpočinout.Odleželé těsto rozdělíme na kousky, vtlačíme do formiček na košíčky a na dně ho propícháme. Košíčky dáme ..