Recepty keyboard_arrow_right Recepty keyboard_arrow_rightBažant plněný kaštanovou nádivkou s ..

Obrázek příspěvku: Bažant plněný kaštanovou nádivkou s houbami

Bažant plněný kaštanovou nádivkou s houbami

personaccess_time05.březen 2020chat_bubble_outline0 komentářůremove_red_eye85 shlédnutí

1. Připraveného a očištěného bažanta opláchneme, osušíme a uvnitř i na povrchu osolíme. Prsa a stehna protkneme na proužky nakrájenou slaninou, břišní dutinu naplníme připravenou nádivkou, zašijeme a svážeme.

2. Rozškvaříme na kostičky nakrájenou zbylou slaninu, přidáme máslo a do toho vložíme naplněného bažanta prsy dolů. Přidáme koření, podlijeme trochou vývaru, vložíme do horké trouby a a pečeme po obou stranách doměkka.

3. Při pečení bažanta přeléváme vypečenou šťávou, kterou doplňujeme vývarem. Upečeného bažanta nožem rozkrojíme na čtyři díly, upravíme na talíře a přelijeme horkou žampiónovou omáčkou, do které jsme přimíchali procezenou šťávu z upečeného bažanta. Podáváme s brambory nebo krokety.

4. Ǔprava nádivky: utřeme máslo do pěny. Postupně k němu přimícháme pečené nebo vařené, poté oloupané a na strojku umleté kaštany, podušenou rýži, vejce, sůl, muškátový květ, cukr, nastrouhanou hořkou mandli a na másle podušené houby. Vše dobře promícháme.

 

folder_openPřiřazené štítky

0 komentářů

commentŽádné komentáře

Pokud chcete, můžete přidat první komentář k tomuto článku níže.

Vložit komentář

info_outline

Nepublikujte SPAM!

Jakékoliv SPAM komentáře, které nejsou relevantní k obsahu tohoto článku budou odstraněny.

Podobné články

Kuře s nádivkou

personSimona Chvátilováremove_red_eye77bookmarkRecepty

Ingredience: 1 větší kuře, grilovací koření, sůl, na nádivku: 100 gdrůbežích jater, 200 g mletého vepřového masa, 100 g slaniny,8 čerstvých žampionů, 1 rohlík, 1 šálek mléka, 2 vejce, 1 cibule,grilovací koření a pepřPříprava:Omyté kuře na povrchu osolíme a uvnitř ..

Evropská a světová kuchyně - Slovensko

personRedakceremove_red_eye24languagegurmanek.cz

Brynza, halušky, langoše, pagáče….to je pouze několik málo pokrmů, za kterými se jezdí k našim blízkým sousedům. Přestože se naše a slovenská kuchyně příliš nerůzní, přeci jen se najde několik „pochoutek“, které jsou pro tento kraj specifický a každý, kdo ..

S dětmi pod stanem

personRadka Eliáškováremove_red_eye36languagejaktoudelam.cz

Kluci nejsou žádná ořezávátka. U v roce a půl oba spali pod stanem. Napoprvé jsem z výletu mimo civilizaci s miminy měla opravdu strach. Úplně zbytečně, dopadlo to mnohem lépe než jsem čekala.Výlety pod stan (i pod širou oblohu) nepovažuji za úsporné opatření, ale životní ..