Recepty keyboard_arrow_right Recepty keyboard_arrow_rightBramborová polévka

Obrázek příspěvku: Bramborová polévka

Bramborová polévka

personaccess_time08.březen 2020chat_bubble_outline0 komentářůremove_red_eye27 shlédnutí

Suroviny: 45 g cibule, 50 g oleje, 60 g hladké mouky, 1 400 g 

               vody, 30 g celeru, 40 g mrkve, 30 g petržele, 40 g

               kapusty, 300 g loupaných brambor, 15 g soli, 10 g

               polévkového koření, mletý pepř, kmín, majoránka, 

               česnek, petrželová nať nebo pažitka

Technologický postup:

   Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na oleji do růžova,zasypeme prosátou moukou a připravíme světlou jíšku. Za neustálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažnou vodou, uvedeme do varu a pozvolna vaříme aspoň 10minut. Do částečně povařené polévky přidáme očištěnou, na nudličky nebo kostičky nakrájenou částečně vařenou zeleninu, mletý pepř, kmín,majoránku a část dávky soli a za občasného promíchání uvaříme téměřdo měkka. Oloupané, na menší kostky nakrájené brambory vaříme zvlášť v mírně osolené vodě do poloměkka, pak je přidáme do polévky spolu s třeným česnekem a dovaříme je. Uvařenou polévku dochutíme polévkovým kořeníma důkladně provaříme. Propláchnutou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky před podáváním.

   Světlá polévka s brambory a zeleninou,charakteristické vůně a chuti po použitých surovinách a přísadách, mírně zahoustlá.

0 komentářů

commentŽádné komentáře

Pokud chcete, můžete přidat první komentář k tomuto článku níže.

Vložit komentář

info_outline

Nepublikujte SPAM!

Jakékoliv SPAM komentáře, které nejsou relevantní k obsahu tohoto článku budou odstraněny.

Podobné články

Kuře s nádivkou

personSimona Chvátilováremove_red_eye27bookmarkRecepty

Ingredience: 1 větší kuře, grilovací koření, sůl, na nádivku: 100 gdrůbežích jater, 200 g mletého vepřového masa, 100 g slaniny,8 čerstvých žampionů, 1 rohlík, 1 šálek mléka, 2 vejce, 1 cibule,grilovací koření a pepřPříprava:Omyté kuře na povrchu osolíme a uvnitř ..

Čočková polévka

personSimona Chvátilováremove_red_eye25bookmarkRecepty

Postup práce:Přebranou čočku nasypte do větší mísy a zalijte vodou. Takto zalitou čočku nechte minimálně dvě hodiny močit. Po dvou a více hodinách vodu z čočky slijte a čočku následně ještě jednou propláchněte. Pokud byste tak neudělali a čočku vařili v louhu, může ..

Česneková polévka po provensálsku

personSimona Chvátilováremove_red_eye30bookmarkRecepty

Postup Paličky česneku rozkrojte na dvě poloviny, stejným způsobem jako o vánocích krájíte jablíčko, když chcete vidět hvězdičku. Pozor česnek neloupejte, ale rovnou krájejte!Připravte si zapékací misku do které nalijete olivový olej a umístěte na ni rozkrojené paličky ..

Zeleninová polévka

personSimona Chvátilováremove_red_eye31bookmarkRecepty

Postup V hrnci roztopte máslo na které nasypte oloupanou a na jemno nakrájenou cibulku.Cibulku nechte na másle zesklovatět, abyste k ní mohli přidat mraženou zeleninu.Mraženou zeleninuv hrnci trochu na cibulce restujte, pak ji zaprašte moukou, ještě chvilku smažte a potom směs zalijte ..

Hrášková polévka

personSimona Chvátilováremove_red_eye24bookmarkRecepty

Postup Očistěte a oloupejte cibulku, kterou potom nakrájejte na jemno.Na trošce olivového oleje dejte zpěnit na jemno nasekanou cibulku, podlijte bílým vínem a následně zeleninovým vývarem. Dejte povařit.Po chvilce vaření do hrnce přidejte čerstvý, mladý, vyloupaný hrášek a ..