
Bramborová polévka
Suroviny: 45 g cibule, 50 g oleje, 60 g hladké mouky, 1 400 g
vody, 30 g celeru, 40 g mrkve, 30 g petržele, 40 g
kapusty, 300 g loupaných brambor, 15 g soli, 10 g
polévkového koření, mletý pepř, kmín, majoránka,
česnek, petrželová nať nebo pažitka
Technologický postup:
Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na oleji do růžova,zasypeme prosátou moukou a připravíme světlou jíšku. Za neustálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažnou vodou, uvedeme do varu a pozvolna vaříme aspoň 10minut. Do částečně povařené polévky přidáme očištěnou, na nudličky nebo kostičky nakrájenou částečně vařenou zeleninu, mletý pepř, kmín,majoránku a část dávky soli a za občasného promíchání uvaříme téměřdo měkka. Oloupané, na menší kostky nakrájené brambory vaříme zvlášť v mírně osolené vodě do poloměkka, pak je přidáme do polévky spolu s třeným česnekem a dovaříme je. Uvařenou polévku dochutíme polévkovým kořeníma důkladně provaříme. Propláchnutou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky před podáváním.
Světlá polévka s brambory a zeleninou,charakteristické vůně a chuti po použitých surovinách a přísadách, mírně zahoustlá.
0 komentářů
Vložit komentář
Nepublikujte SPAM!
Jakékoliv SPAM komentáře, které nejsou relevantní k obsahu tohoto článku budou odstraněny.
Pokud chcete, můžete přidat první komentář k tomuto článku níže.