Recepty keyboard_arrow_right Recepty keyboard_arrow_rightBruschetta – Topinka

Obrázek příspěvku: Bruschetta – Topinka

Bruschetta – Topinka

personaccess_time06.březen 2020chat_bubble_outline0 komentářůremove_red_eye68 shlédnutí

Ingredience:

8 plátků veky, 4 střední rajčata, 2 stroužky česneku, Několik snítek čerstvé bazalky, 100 ml olivového oleje, Sůl podle chuti

Postup přípravy:

Rajčata omyjte, na oblém vršku je nařízněte do křížku, spařte, sceďte, prolijte studenou vodou a naříznutou slupku sloupněte nožíkem. Pak je rozpulte, lžičkou odstraňte semínka, dužinu nakrájejte na kostičky a dejte ji do misky. Přidejte omytou bazalku natrhanou na malé kousky, zakapejte olejem, osolte, promíchejte a dejte na 20 minut rozležet do ledničky. Oloupejte česnek. Pečivo můžete opékat na grilu nebo v troubě, buď na roštu nebo na plechu vyloženém pečícím papírem. Když je opečené z jedné strany, opečte ho i po druhé straně.

Opečené plátky pečiva potřete rozpůleným stroužkem česneku, rozložte na ně rajčata a zakapejte olejem.

Varianta: Bruschettu můžete ozdobit i hoblinkami parmazánu nebo olivami.


0 komentářů

commentŽádné komentáře

Pokud chcete, můžete přidat první komentář k tomuto článku níže.

Vložit komentář

info_outline

Nepublikujte SPAM!

Jakékoliv SPAM komentáře, které nejsou relevantní k obsahu tohoto článku budou odstraněny.

Podobné články