Recepty keyboard_arrow_right Recepty keyboard_arrow_rightČesneková polévka po provensálsku

Obrázek příspěvku: Česneková polévka po provensálsku

Česneková polévka po provensálsku

personaccess_time05.březen 2020chat_bubble_outline0 komentářůremove_red_eye76 shlédnutí

Postup 

Paličky česneku rozkrojte na dvě poloviny

, stejným způsobem jako o vánocích krájíte jablíčko, když chcete vidět hvězdičku. Pozor česnek neloupejte, ale rovnou krájejte!

Připravte si zapékací misku do které nalijete olivový olej a umístěte na ni rozkrojené paličky česneku tou rozříznutou stranou na dno.

Zapékací misku vložte do trouby a nechte na středním stupni asi jednu hodinu zapékat.

Po jedné hodině misku vyndejte z trouby. Slupka by měla jít snadno sundat dolů. Na misce vám zůstává čistý česnek na olivovém oleji.

Misku si přeložte na sporák a šťouchadlem na brambory pomačkejte česnek.

Na ohni pak osmažíte česnek s hladkou moukou do světlé husté jíšky. Důležité je směs pořád míchat!

Po jedné minutě smažené kaši zalijte litrem silného vývaru. Metličkou pořádně vyšlehejte, aby vám nezůstaly v polévce hrudky.

Do polévky přidejte svazek tymiánu, přiklopte pokličkou a nechte ještě 20 minut vařit na mírném plameni.

Mezitím si nakrájejte bagetku na dva centimetry tlusté plátky a vložte je do trouby vyhřáté na 200 stupňů a opečte.

Zároveň s opékáním bagetky v dalším hrnci uvařte vlasové dlouhé nudle (nejlépe domácí).

Po 20 minutách vytáhněte z polévky tymián. Přidejte sůl a pepř.

Těsně před servírováním na stůl dejte do misky nudle, zalijte polévkou, kterou ozdobíte nasekanou petrželkou a doplníte opečenou bagetou.


0 komentářů

commentŽádné komentáře

Pokud chcete, můžete přidat první komentář k tomuto článku níže.

Vložit komentář

info_outline

Nepublikujte SPAM!

Jakékoliv SPAM komentáře, které nejsou relevantní k obsahu tohoto článku budou odstraněny.

Podobné články

Bramborová polévka

personSimona Chvátilováremove_red_eye92bookmarkRecepty

Suroviny: 45 g cibule, 50 g oleje, 60 g hladké mouky, 1 400 g vody, 30 g celeru, 40 g mrkve, 30 g petržele, 40 g kapusty, 300 g loupaných brambor, 15 g soli, 10 g polévkového koření, mletý pepř, kmín, majoránka, česnek, petrželová nať nebo pažitkaTechnologický postup: Jemně ..

Čočková polévka

personSimona Chvátilováremove_red_eye69bookmarkRecepty

Postup práce:Přebranou čočku nasypte do větší mísy a zalijte vodou. Takto zalitou čočku nechte minimálně dvě hodiny močit. Po dvou a více hodinách vodu z čočky slijte a čočku následně ještě jednou propláchněte. Pokud byste tak neudělali a čočku vařili v louhu, může ..

Zeleninová polévka

personSimona Chvátilováremove_red_eye104bookmarkRecepty

Postup V hrnci roztopte máslo na které nasypte oloupanou a na jemno nakrájenou cibulku.Cibulku nechte na másle zesklovatět, abyste k ní mohli přidat mraženou zeleninu.Mraženou zeleninuv hrnci trochu na cibulce restujte, pak ji zaprašte moukou, ještě chvilku smažte a potom směs zalijte ..

Hrášková polévka

personSimona Chvátilováremove_red_eye58bookmarkRecepty

Postup Očistěte a oloupejte cibulku, kterou potom nakrájejte na jemno.Na trošce olivového oleje dejte zpěnit na jemno nasekanou cibulku, podlijte bílým vínem a následně zeleninovým vývarem. Dejte povařit.Po chvilce vaření do hrnce přidejte čerstvý, mladý, vyloupaný hrášek a ..

Rybí polévka s osmaženou houskou

personSimona Chvátilováremove_red_eye62bookmarkRecepty

Ingredience 2 rybí hlavy, 10 dkg mrkve, 10 dkg petržele, 10 dkg celeru, 3 bobkové listy, 8 kuliček pepře a nového koření, 1 špetka muškátového oříšku, 1 špetka soli, 1 kostka zeleninového bujónu, 2 lžíce másla, 1 hrst hladké mouky, 3 rohlíky (housky)Zvlášť v hrnci uvaříme ..

Polévky? Polévky!

personRadka Eliáškováremove_red_eye42languagejaktoudelam.cz

Mnoho toho bylo napsáno a výživové hodně polévek a o jejich významu pro zdravou stravu. Moje babička si neuměla představit oběd bez polévky, moje maminka se cítí provinile, když ji neuvaří, kamarádka ji považuje za samostatné, plnohodnotné jídlo. Já se po období „na ..

Vzorové jídelníčky

personRadka Eliáškováremove_red_eye36languagejaktoudelam.cz

Před drahně časem jsem zde publikovala návod, jak naplánovat jídelníček. Ne, že by to byla nějaká věda. Ale na všem jde něco vylepšit, tak jsem sepsala, jak co nejrychleji a nejjednodušeji sestavuji naše jídelní menu. Plánování jídel má hodně výhod. Mimo jiné neustrnete na ..

Tři jídla, která zachrání váš rozpočet

personRadka Eliáškováremove_red_eye50languagejaktoudelam.cz

První dny každého měsíce nám začíná období odpočítávání. Odpočítávání dnů do výplaty mateřské a manželova příjmu z práce. Vše nad pětistovku se odsouvá na “po patnáctém”. Vidím v tom jedinou výhodu – asi v polovině případů si po patnáctém nevzpomeneme, ..

Evropská a světová kuchyně - Řecko

personRedakceremove_red_eye27languagestylehub.cz

V jednoduchosti je krása. Přesně tímto pořekadlem se řídí i řecké kulinářské umění, které je jakousi směsicí asijské, arabské a evropské kuchyně. Řecká kuchyně je velmi rozmanitá a na své si přijdou jak milovníci masa, tak i vegetariáni. Pokrmy se připravují z ..

Francouzská kuchyně a její speciality.

personRedakceremove_red_eye28languagestylehub.cz

Jak jistě všichni víte, Francie je země specialit. Ne jen gastronomických specialit, ale specialit v každém ohledu. Mají svou speciální krásnou řeč, mají svůj charakteristický způsob chování a sebedůvěry. V mnoha ohledech byli a jsou první. Například ve výrobě sýrů a ..