Recepty keyboard_arrow_right Recepty keyboard_arrow_rightČesneková polévka po provensálsku

Obrázek příspěvku: Česneková polévka po provensálsku

Česneková polévka po provensálsku

personaccess_time05.březen 2020chat_bubble_outline0 komentářůremove_red_eye29 shlédnutí

Postup 

Paličky česneku rozkrojte na dvě poloviny

, stejným způsobem jako o vánocích krájíte jablíčko, když chcete vidět hvězdičku. Pozor česnek neloupejte, ale rovnou krájejte!

Připravte si zapékací misku do které nalijete olivový olej a umístěte na ni rozkrojené paličky česneku tou rozříznutou stranou na dno.

Zapékací misku vložte do trouby a nechte na středním stupni asi jednu hodinu zapékat.

Po jedné hodině misku vyndejte z trouby. Slupka by měla jít snadno sundat dolů. Na misce vám zůstává čistý česnek na olivovém oleji.

Misku si přeložte na sporák a šťouchadlem na brambory pomačkejte česnek.

Na ohni pak osmažíte česnek s hladkou moukou do světlé husté jíšky. Důležité je směs pořád míchat!

Po jedné minutě smažené kaši zalijte litrem silného vývaru. Metličkou pořádně vyšlehejte, aby vám nezůstaly v polévce hrudky.

Do polévky přidejte svazek tymiánu, přiklopte pokličkou a nechte ještě 20 minut vařit na mírném plameni.

Mezitím si nakrájejte bagetku na dva centimetry tlusté plátky a vložte je do trouby vyhřáté na 200 stupňů a opečte.

Zároveň s opékáním bagetky v dalším hrnci uvařte vlasové dlouhé nudle (nejlépe domácí).

Po 20 minutách vytáhněte z polévky tymián. Přidejte sůl a pepř.

Těsně před servírováním na stůl dejte do misky nudle, zalijte polévkou, kterou ozdobíte nasekanou petrželkou a doplníte opečenou bagetou.


0 komentářů

commentŽádné komentáře

Pokud chcete, můžete přidat první komentář k tomuto článku níže.

Vložit komentář

info_outline

Nepublikujte SPAM!

Jakékoliv SPAM komentáře, které nejsou relevantní k obsahu tohoto článku budou odstraněny.

Podobné články

Bramborová polévka

personSimona Chvátilováremove_red_eye27bookmarkRecepty

Suroviny: 45 g cibule, 50 g oleje, 60 g hladké mouky, 1 400 g vody, 30 g celeru, 40 g mrkve, 30 g petržele, 40 g kapusty, 300 g loupaných brambor, 15 g soli, 10 g polévkového koření, mletý pepř, kmín, majoránka, česnek, petrželová nať nebo pažitkaTechnologický postup: Jemně ..

Čočková polévka

personSimona Chvátilováremove_red_eye24bookmarkRecepty

Postup práce:Přebranou čočku nasypte do větší mísy a zalijte vodou. Takto zalitou čočku nechte minimálně dvě hodiny močit. Po dvou a více hodinách vodu z čočky slijte a čočku následně ještě jednou propláchněte. Pokud byste tak neudělali a čočku vařili v louhu, může ..

Zeleninová polévka

personSimona Chvátilováremove_red_eye31bookmarkRecepty

Postup V hrnci roztopte máslo na které nasypte oloupanou a na jemno nakrájenou cibulku.Cibulku nechte na másle zesklovatět, abyste k ní mohli přidat mraženou zeleninu.Mraženou zeleninuv hrnci trochu na cibulce restujte, pak ji zaprašte moukou, ještě chvilku smažte a potom směs zalijte ..

Hrášková polévka

personSimona Chvátilováremove_red_eye23bookmarkRecepty

Postup Očistěte a oloupejte cibulku, kterou potom nakrájejte na jemno.Na trošce olivového oleje dejte zpěnit na jemno nasekanou cibulku, podlijte bílým vínem a následně zeleninovým vývarem. Dejte povařit.Po chvilce vaření do hrnce přidejte čerstvý, mladý, vyloupaný hrášek a ..

Rybí polévka s osmaženou houskou

personSimona Chvátilováremove_red_eye25bookmarkRecepty

Ingredience 2 rybí hlavy, 10 dkg mrkve, 10 dkg petržele, 10 dkg celeru, 3 bobkové listy, 8 kuliček pepře a nového koření, 1 špetka muškátového oříšku, 1 špetka soli, 1 kostka zeleninového bujónu, 2 lžíce másla, 1 hrst hladké mouky, 3 rohlíky (housky)Zvlášť v hrnci uvaříme ..