Recepty keyboard_arrow_right Recepty keyboard_arrow_rightČočková polévka

Obrázek příspěvku: Čočková polévka

Čočková polévka

personaccess_time05.březen 2020chat_bubble_outline0 komentářůremove_red_eye24 shlédnutí


Postup práce:

Přebranou čočku nasypte do větší mísy a zalijte vodou. Takto zalitou čočku nechte minimálně dvě hodiny močit. Po dvou a více hodinách vodu z čočky slijte a čočku následně ještě jednou propláchněte.  Pokud byste tak neudělali a čočku vařili v louhu, může vám to způsobit značné problémy nadýmáním.

Takto propranou čočku vložte do hrnce a zalijte cca 1 litrem vlažné vody a dejte vařit do měkka. Jestliže byste rádi dosáhli lepší chuti, přidejte místo poloviny vody čistý zeleninový anebo masový vývar anebo do hrnce přidejte alespoň kostku bujonu.

V průběhu vaření čočky, v druhém kastrůlku na sádle osmahněte do zlatova na jemno nakrájenou cibulku, zaprašte moukou, vytvořte světlou jíšku, kterou následně zalijte vodou, osolte a nechte minimálně 20 minut povařit. Po uplynulém čase přidejte jíšku k uvařené čočce  – pozor na případné hrudky! Dále přidejte prolisovaný česnek (množství podle chuti), majoránku a nechte ještě ještě dalších 10 minut na mírném ohni probublávat. Nakonec do polévky opatrně přilijeme mléko. Po dalších třech minutách můžeme polévku servírovat.


folder_openPřiřazené štítky

0 komentářů

commentŽádné komentáře

Pokud chcete, můžete přidat první komentář k tomuto článku níže.

Vložit komentář

info_outline

Nepublikujte SPAM!

Jakékoliv SPAM komentáře, které nejsou relevantní k obsahu tohoto článku budou odstraněny.

Podobné články

Bramborová polévka

personSimona Chvátilováremove_red_eye27bookmarkRecepty

Suroviny: 45 g cibule, 50 g oleje, 60 g hladké mouky, 1 400 g vody, 30 g celeru, 40 g mrkve, 30 g petržele, 40 g kapusty, 300 g loupaných brambor, 15 g soli, 10 g polévkového koření, mletý pepř, kmín, majoránka, česnek, petrželová nať nebo pažitkaTechnologický postup: Jemně ..

Česneková polévka po provensálsku

personSimona Chvátilováremove_red_eye30bookmarkRecepty

Postup Paličky česneku rozkrojte na dvě poloviny, stejným způsobem jako o vánocích krájíte jablíčko, když chcete vidět hvězdičku. Pozor česnek neloupejte, ale rovnou krájejte!Připravte si zapékací misku do které nalijete olivový olej a umístěte na ni rozkrojené paličky ..

Zeleninová polévka

personSimona Chvátilováremove_red_eye31bookmarkRecepty

Postup V hrnci roztopte máslo na které nasypte oloupanou a na jemno nakrájenou cibulku.Cibulku nechte na másle zesklovatět, abyste k ní mohli přidat mraženou zeleninu.Mraženou zeleninuv hrnci trochu na cibulce restujte, pak ji zaprašte moukou, ještě chvilku smažte a potom směs zalijte ..

Hrášková polévka

personSimona Chvátilováremove_red_eye23bookmarkRecepty

Postup Očistěte a oloupejte cibulku, kterou potom nakrájejte na jemno.Na trošce olivového oleje dejte zpěnit na jemno nasekanou cibulku, podlijte bílým vínem a následně zeleninovým vývarem. Dejte povařit.Po chvilce vaření do hrnce přidejte čerstvý, mladý, vyloupaný hrášek a ..

Rybí polévka s osmaženou houskou

personSimona Chvátilováremove_red_eye25bookmarkRecepty

Ingredience 2 rybí hlavy, 10 dkg mrkve, 10 dkg petržele, 10 dkg celeru, 3 bobkové listy, 8 kuliček pepře a nového koření, 1 špetka muškátového oříšku, 1 špetka soli, 1 kostka zeleninového bujónu, 2 lžíce másla, 1 hrst hladké mouky, 3 rohlíky (housky)Zvlášť v hrnci uvaříme ..