Recepty keyboard_arrow_right Recepty keyboard_arrow_rightHrášková polévka

Obrázek příspěvku: Hrášková polévka

Hrášková polévka

personaccess_time05.březen 2020chat_bubble_outline0 komentářůremove_red_eye23 shlédnutí

Postup

Očistěte a oloupejte cibulku, kterou potom nakrájejte na jemno.

Na trošce olivového oleje dejte zpěnit na jemno nasekanou cibulku, podlijte bílým vínem a následně zeleninovým vývarem. Dejte povařit.

Po chvilce vaření do hrnce přidejte čerstvý, mladý, vyloupaný hrášek a opět přiveďte polévku do varu. Nechte hrášek povařit do měkka.

Polévku podle své chuti osolte, opepřete a přidejte lístky máty.

Nakonec do již hotové polévky vmíchejte sladkou smetanu a polévku následně rozmixujte pomocí ponorného mixéru do hladkého krému.

Bagetu nakrájejte na asi 2 cm tlusté plátky a vložte do trouby rozehřáté na 200 stupňů a opečte do zlaté barvy. Krutonky vytvoříte z jeden den staré housky, kterou restujte taktéž do zlaté barvy.

Před podáváním můžete polévku posypat trochou parmezánu anebo ozdobit krutonky, případně podávat k polévce bruschettu.


0 komentářů

commentŽádné komentáře

Pokud chcete, můžete přidat první komentář k tomuto článku níže.

Vložit komentář

info_outline

Nepublikujte SPAM!

Jakékoliv SPAM komentáře, které nejsou relevantní k obsahu tohoto článku budou odstraněny.

Podobné články

Bramborová polévka

personSimona Chvátilováremove_red_eye27bookmarkRecepty

Suroviny: 45 g cibule, 50 g oleje, 60 g hladké mouky, 1 400 g vody, 30 g celeru, 40 g mrkve, 30 g petržele, 40 g kapusty, 300 g loupaných brambor, 15 g soli, 10 g polévkového koření, mletý pepř, kmín, majoránka, česnek, petrželová nať nebo pažitkaTechnologický postup: Jemně ..

Čočková polévka

personSimona Chvátilováremove_red_eye25bookmarkRecepty

Postup práce:Přebranou čočku nasypte do větší mísy a zalijte vodou. Takto zalitou čočku nechte minimálně dvě hodiny močit. Po dvou a více hodinách vodu z čočky slijte a čočku následně ještě jednou propláchněte. Pokud byste tak neudělali a čočku vařili v louhu, může ..

Česneková polévka po provensálsku

personSimona Chvátilováremove_red_eye30bookmarkRecepty

Postup Paličky česneku rozkrojte na dvě poloviny, stejným způsobem jako o vánocích krájíte jablíčko, když chcete vidět hvězdičku. Pozor česnek neloupejte, ale rovnou krájejte!Připravte si zapékací misku do které nalijete olivový olej a umístěte na ni rozkrojené paličky ..

Zeleninová polévka

personSimona Chvátilováremove_red_eye31bookmarkRecepty

Postup V hrnci roztopte máslo na které nasypte oloupanou a na jemno nakrájenou cibulku.Cibulku nechte na másle zesklovatět, abyste k ní mohli přidat mraženou zeleninu.Mraženou zeleninuv hrnci trochu na cibulce restujte, pak ji zaprašte moukou, ještě chvilku smažte a potom směs zalijte ..

Rybí polévka s osmaženou houskou

personSimona Chvátilováremove_red_eye25bookmarkRecepty

Ingredience 2 rybí hlavy, 10 dkg mrkve, 10 dkg petržele, 10 dkg celeru, 3 bobkové listy, 8 kuliček pepře a nového koření, 1 špetka muškátového oříšku, 1 špetka soli, 1 kostka zeleninového bujónu, 2 lžíce másla, 1 hrst hladké mouky, 3 rohlíky (housky)Zvlášť v hrnci uvaříme ..