Jeden výrobek – vícero využití

Bambucké máslo

Můžete se používat obdobně jako vazelína (na rty, ruce, nohy…). V kelímku je máslo tvrdé a je nutné ho rozehřát. Buď tak, že se po něm chvilku jezdí prsty a ono začne tát a nebo se kousek vydloubne špachtličkou a nanese na pokožku. Díky teplotě těla se začne samo rozpouštět

Bambucké máslo lze zakoupit například u značky přírodní kosmetiky Saloos. Oproti vazelíně se dá použít ještě na obličej místo pleťového krému i na tělo. Hodí se na suchá místa, jako jsou kolena nebo lokty. Stejným způsobem se používá i kokosový olej na pleť.

Olivový olej na pleť

Nejedná se sice o kosmetický přípravek, přesto mnohdy poslouží lépe než značková kosmetika. Jedinou nevýhodou je ne příliš příjemná vůně, ale pro krásu je nezbytné se lehce obětovat.

Má obrovské množství využití, například na odličování rtěnky. Na tamponek naneste malé množství oleje, přitiskněte na rty a pak lehce setřete rtěnku. Je možné ho použít i na odlíčení pod očima, neměl by se ale dostat do očí! Olej slouží i na výrobu domácího peelingu, stačí ho smíchat s cukrem nebo mořskou solí.

Lze ho využít i na čistění kosmetických štětců. Jednou za čas je nutné štětce na pudr, make-up a oční stíny vyčistit. Naneste olejíček na štětinky štětce, nechce chvilku působit a potom oplachtěné vodou s mýdlem (nebo šampónem). Díky oleji se rozpustí veškerá líčidla na štětci.

Olivový olej je možné používat místo pleťového krému, očního krému a tělového mléka. Není nutné se bát mastného povlaku ani vyskákání černých teček, je však nezbytné dodržovat jednu zásadu, a to nanášet olej na vlhkou (klidně i mokrou) pokožku.

Olivový olej na vlasy

Také pro toho, koho trápí suché vlasy, bude olivový olej skvělá volba. Dá se použít jako zábal. Olej se nalije do mističky, prohřeje v mikrovlnce a nanese do suchých vlasů.

Poté se překryje fólií, lze ho ještě zabalit do ručníku. Nechte působit tak hodinu, ale klidně i více. Někteří kadeřníci dokonce radí nanést olej na vlasy, na polštář dát starý ručník a spát tak až do rána. Poté se vymyje vodou s šampónem.

Vlasy nezůstanou mastné, olej se z nich dostane velmi dobře. Pokud máte mastné vlasy, nedávejte ho po celé délce vlasů, ale jen na konečky. Velmi oblíbený je v této oblasti také kokosový olej na vlasy.

Olej je možné přidat i do koupele, pokožka tak bude krásně hebká. Navíc takovou koupel ocení každý, koho trápí suchá kůže na těle. Co se nehtových záděrek týče, můžete si udělat lázeň z teplé vody a pár kapkami olivového oleje.

Komu vůně olivového oleje vadí, ať se poohlédne po jiných olejích s příjemnější vůní. Širokou škálu olejíčků (jojobový, mandlový, meruňkový, levandulový, tea tree) nabízí například značka Saloos. Mají také široké možnosti využití, obdobně jako olivový olej.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang