Recepty keyboard_arrow_right Recepty keyboard_arrow_rightJehněčí pečeně na víně

Obrázek příspěvku: Jehněčí pečeně na víně

Jehněčí pečeně na víně

personaccess_time05.březen 2020chat_bubble_outline0 komentářůremove_red_eye24 shlédnutí

1. Maso omyjeme, osušíme a potřeme česnekem utřeným se solí.

2. V kastrolu rozpálíme olej a jehněčí ze všech stran opečeme.

3. Přidáme nahrubo pokrájenou cibuli, nastrouhanou mrkev a na tenké plátky pokrájený pórek. Přilijeme horký vývar, víno, vložíme bobkový list a vmícháme najemno natrhanou bazalku.

4. Pečeme v předehřáté troubě, dokud maso nezměkne.

5. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a odložíme stranou.

6. Mouku rozkvedláme ve 2 lžících studené vody a vlijeme do vypečené šťávy. Vaříme přibližně 5 minut, přecedíme, osolíme, opepříme a osladíme.

7. Nakonec do omáčky vmícháme posekanou petrželku.

8. Na talířích porce masa přelijeme omáčkou a podáváme s bramborovou kaší 

 

0 komentářů

commentŽádné komentáře

Pokud chcete, můžete přidat první komentář k tomuto článku níže.

Vložit komentář

info_outline

Nepublikujte SPAM!

Jakékoliv SPAM komentáře, které nejsou relevantní k obsahu tohoto článku budou odstraněny.

Podobné články

Moruše bílá

personRadka Eliáškováremove_red_eye53bookmarkVýživa

Moruše bílá - Morus alba je vynikající medové ovoce. Námi nabízená Moruše je pěstována v souladu s ekologickým zemědělstvímPokud jste se s moruší bílou ještě nesetkali, určitě Vás okouzlí svojí typicky medovou chutí. Plody jsou cca 2 cm veliké obsypané bobulemi plnými ..

Krůtí roláda na bílém víně

personSimona Chvátilováremove_red_eye24bookmarkRecepty

Ingredience 400 g krůtích prsou, 4 stroužky česneku, 1 lžička kmínu, 2 lžičky čerstvé nebo sušené bazalky, 2 vajíčka, 1 menší mrkev, 1 párek či klobásku, sůl, pepř, 2 dcl bílého vínaKrůtí prsa rozřízneme na roládu. Posypeme solí, pepřem dle chuti. Poté utřeme ..

Bažant plněný kaštanovou nádivkou s houbami

personSimona Chvátilováremove_red_eye30bookmarkRecepty

1. Připraveného a očištěného bažanta opláchneme, osušíme a uvnitř i na povrchu osolíme. Prsa a stehna protkneme na proužky nakrájenou slaninou, břišní dutinu naplníme připravenou nádivkou, zašijeme a svážeme. 2. Rozškvaříme na kostičky nakrájenou zbylou slaninu, přidáme ..

Pečené kuře s bramborem a zelené chilli dresinkem

personSimona Chvátilováremove_red_eye30languagezoufalemaminky.cz

Pečené kuře s bramborem a zelené chilli dresinkem Typ Recept: Hlavní jídla Porce: 4 Časová náročnost 20 min Doba pečení 45 min Celková doba 1 hodina 5 minutPokud můžete získat celé kuře již butterflied, můžete ušetřit námahu dělat sami. Pokud začínáte s celé kuře, viz ..