Recepty keyboard_arrow_right Recepty keyboard_arrow_rightJehněčí pečeně na víně

Obrázek příspěvku: Jehněčí pečeně na víně

Jehněčí pečeně na víně

personaccess_time05.březen 2020chat_bubble_outline0 komentářůremove_red_eye66 shlédnutí

1. Maso omyjeme, osušíme a potřeme česnekem utřeným se solí.

2. V kastrolu rozpálíme olej a jehněčí ze všech stran opečeme.

3. Přidáme nahrubo pokrájenou cibuli, nastrouhanou mrkev a na tenké plátky pokrájený pórek. Přilijeme horký vývar, víno, vložíme bobkový list a vmícháme najemno natrhanou bazalku.

4. Pečeme v předehřáté troubě, dokud maso nezměkne.

5. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a odložíme stranou.

6. Mouku rozkvedláme ve 2 lžících studené vody a vlijeme do vypečené šťávy. Vaříme přibližně 5 minut, přecedíme, osolíme, opepříme a osladíme.

7. Nakonec do omáčky vmícháme posekanou petrželku.

8. Na talířích porce masa přelijeme omáčkou a podáváme s bramborovou kaší 

 

0 komentářů

commentŽádné komentáře

Pokud chcete, můžete přidat první komentář k tomuto článku níže.

Vložit komentář

info_outline

Nepublikujte SPAM!

Jakékoliv SPAM komentáře, které nejsou relevantní k obsahu tohoto článku budou odstraněny.

Podobné články

Moruše bílá

personRadka Eliáškováremove_red_eye116bookmarkVýživa

Moruše bílá - Morus alba je vynikající medové ovoce. Námi nabízená Moruše je pěstována v souladu s ekologickým zemědělstvímPokud jste se s moruší bílou ještě nesetkali, určitě Vás okouzlí svojí typicky medovou chutí. Plody jsou cca 2 cm veliké obsypané bobulemi plnými ..

Krůtí roláda na bílém víně

personSimona Chvátilováremove_red_eye72bookmarkRecepty

Ingredience 400 g krůtích prsou, 4 stroužky česneku, 1 lžička kmínu, 2 lžičky čerstvé nebo sušené bazalky, 2 vajíčka, 1 menší mrkev, 1 párek či klobásku, sůl, pepř, 2 dcl bílého vínaKrůtí prsa rozřízneme na roládu. Posypeme solí, pepřem dle chuti. Poté utřeme ..

Bažant plněný kaštanovou nádivkou s houbami

personSimona Chvátilováremove_red_eye86bookmarkRecepty

1. Připraveného a očištěného bažanta opláchneme, osušíme a uvnitř i na povrchu osolíme. Prsa a stehna protkneme na proužky nakrájenou slaninou, břišní dutinu naplníme připravenou nádivkou, zašijeme a svážeme. 2. Rozškvaříme na kostičky nakrájenou zbylou slaninu, přidáme ..

Evropská a světová kuchyně - Řecko

personRedakceremove_red_eye29languagestylehub.cz

V jednoduchosti je krása. Přesně tímto pořekadlem se řídí i řecké kulinářské umění, které je jakousi směsicí asijské, arabské a evropské kuchyně. Řecká kuchyně je velmi rozmanitá a na své si přijdou jak milovníci masa, tak i vegetariáni. Pokrmy se připravují z ..

Evropská a světová kuchyně - Island

personRedakceremove_red_eye29languagegurmanek.cz

Mé první setkání s islandskou kuchyní nebylo zrovna z těch nejchutnějších. Jednalo se sice o mnohdy opěvovanou specialitu, ale dozajista pocházela z těch pro mě méně lákavých pokrmů. Kdyby mi byl prozrazen původ páchnoucího masa a jeho příprava, dozajista bych odolala a ..

Jak nakupovat potraviny? Čtěte si etikety

personRedakceremove_red_eye31languageekologickecesko.cz

Při dietách či jiných úpravách stravy je důležité vybírat správné potraviny. Supermarkety nám nabízejí spoustu všemožných druhů potravin, etiket, značek, které nám mohou pěkně zamotat hlavu. Ale jak vybírat ty správné? Při nákupu ovoce a zeleniny hledejte ty, které ..

Pečené kuře s bramborem a zelené chilli dresinkem

personSimona Chvátilováremove_red_eye89languagezoufalemaminky.cz

Pečené kuře s bramborem a zelené chilli dresinkem Typ Recept: Hlavní jídla Porce: 4 Časová náročnost 20 min Doba pečení 45 min Celková doba 1 hodina 5 minutPokud můžete získat celé kuře již butterflied, můžete ušetřit námahu dělat sami. Pokud začínáte s celé kuře, viz ..

Evropská a světová kuchyně - Slovensko

personRedakceremove_red_eye25languagegurmanek.cz

Brynza, halušky, langoše, pagáče….to je pouze několik málo pokrmů, za kterými se jezdí k našim blízkým sousedům. Přestože se naše a slovenská kuchyně příliš nerůzní, přeci jen se najde několik „pochoutek“, které jsou pro tento kraj specifický a každý, kdo ..