
Jehněčí pečeně na víně
1. Maso omyjeme, osušíme a potřeme česnekem utřeným se solí.
2. V kastrolu rozpálíme olej a jehněčí ze všech stran opečeme.
3. Přidáme nahrubo pokrájenou cibuli, nastrouhanou mrkev a na tenké plátky pokrájený pórek. Přilijeme horký vývar, víno, vložíme bobkový list a vmícháme najemno natrhanou bazalku.
4. Pečeme v předehřáté troubě, dokud maso nezměkne.
5. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a odložíme stranou.
6. Mouku rozkvedláme ve 2 lžících studené vody a vlijeme do vypečené šťávy. Vaříme přibližně 5 minut, přecedíme, osolíme, opepříme a osladíme.
7. Nakonec do omáčky vmícháme posekanou petrželku.
8. Na talířích porce masa přelijeme omáčkou a podáváme s bramborovou kaší
0 komentářů
Vložit komentář
Nepublikujte SPAM!
Jakékoliv SPAM komentáře, které nejsou relevantní k obsahu tohoto článku budou odstraněny.
Pokud chcete, můžete přidat první komentář k tomuto článku níže.