Kotlety s kaparovou omáčkou se zeleninovým knedlíkem

Základní ingredience:

  • 1 veka
  • hrst cukety
  • hrst ředkviček
  • hrst cibule
  • 2 jarní cibulky
  • petrželka
  • 1 lžíce másla
  • 3 vejce
  • muškátový květ
  • 1/4 l mléka
  • sůl, pepř
  • máslo
  • strouhanka

Ingredience na kotlety a omáčku:

  • 2 kotlety
  • 4 lžíce hladké mouky
  • olej
  • sójová omáčka
  • 2 lžíce kapary
  • sůl
  • pepř
  • šálek smetany
  • 1/2 lžičky solamylu
  • 1 lžíce vody
  • 1 lžíce másla

Příprava

Nakrájíme veku na kostky, nasypeme do mísy a zalijeme 0,25 l mléka. Přidáme cuketu, ředkvičky a jarní cibulku, vše nakrájené na kostičky, potom petrželku, muškátový květ, sůl, pepř a 3 vejce. Vše smícháme a nasypeme do máslem vymazané s strouhankou vysypané bábovkové formy. Poklademe nakrájeným máslem a dáme péct na 30 minut na 180 stupňů do trouby.

Kotlety naklepeme a obalíme v mouce. Zprudka je opečeme na oleji z obou stran a vyndáme. Na pánev dáme máslo, kapary, sójovou omáčku a smetanu. Promícháme a zahustíme škrobovou moukou se lžící vody. Necháme asi 5 minut povařit. Podáváme s nakrájeným knedlíkem.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang