Recepty keyboard_arrow_right Recepty keyboard_arrow_rightKotlety s kaparovou omáčkou se zeleninovým ..

Obrázek příspěvku: Kotlety s kaparovou omáčkou se zeleninovým knedlikem

Kotlety s kaparovou omáčkou se zeleninovým knedlikem

personaccess_time06.březen 2020chat_bubble_outline0 komentářůremove_red_eye86 shlédnutí

1 veku, hrst cukety, hrst ředkviček, hrst cibule, 2 jarní cibulky, petrželka, 1 lžíce másla

3 vejce, muškátový květ, 1/4l mléka, sůl, pepř, máslo, strouhanku

Kotlety, omáčka:

2 kotlety, 4 lžíce hladké mouky, olej, sójová omáčka, 2 lžíce kapary, sůl, pepř, šálek smetany, 1/2 lžičky solamylu, 1 lžíce vody, 1 lžíce másla

Postup přípravy:

Nakrájíme veku na kostky, nasypeme do mísy a zalijeme čtvrt litrem mléka. Přidáme cuketu, ředkvičky a jarní cibulku nakrájené na kostičky, potom petrželku, muškátový květ, sůl, pepř a tři vejce. Vše smícháme a nasypeme do předem máslem s strouhankou vysypané bábovkové fromy. Poklademe nakrájeným máslem a dáme péct na 30 minut na 180 stupňů do trouby.

Kotlety naklepeme a obalíme v mouce. Zprudka je opečeme na oleji z obou stran a vyndáme. Na pánev dáme máslo, kapary, sójovou omáčku a smetanu. Promícháme a zahustíme škrobovou moukou se lžící vody. Necháme asi 5 minut povařit. Podáváme s nakrájeným knedlíkem.


folder_openPřiřazené štítky

0 komentářů

commentŽádné komentáře

Pokud chcete, můžete přidat první komentář k tomuto článku níže.

Vložit komentář

info_outline

Nepublikujte SPAM!

Jakékoliv SPAM komentáře, které nejsou relevantní k obsahu tohoto článku budou odstraněny.

Podobné články

Krůtí závitky s houbovou omáčkou

personSimona Chvátilováremove_red_eye67bookmarkRecepty

Ingredience 250 g čerstvých lesních hub, 40 g másla, 20 g hladké mouky, 8 g krůtích řízků (asi po 90 gramech), 1 svazek lahůdkových cibulek, 2 svazky šalvěje, 8 plátků parmské šunky, 400 g mrkve, 2 pórky, 150 g žampiónů, 2 lžíce slunečnicového oleje, 2 kostky houbového ..

Hrášková polévka

personSimona Chvátilováremove_red_eye60bookmarkRecepty

Postup Očistěte a oloupejte cibulku, kterou potom nakrájejte na jemno.Na trošce olivového oleje dejte zpěnit na jemno nasekanou cibulku, podlijte bílým vínem a následně zeleninovým vývarem. Dejte povařit.Po chvilce vaření do hrnce přidejte čerstvý, mladý, vyloupaný hrášek a ..

Bažant plněný kaštanovou nádivkou s houbami

personSimona Chvátilováremove_red_eye87bookmarkRecepty

1. Připraveného a očištěného bažanta opláchneme, osušíme a uvnitř i na povrchu osolíme. Prsa a stehna protkneme na proužky nakrájenou slaninou, břišní dutinu naplníme připravenou nádivkou, zašijeme a svážeme. 2. Rozškvaříme na kostičky nakrájenou zbylou slaninu, přidáme ..

Jehněčí pečeně na víně

personSimona Chvátilováremove_red_eye68bookmarkRecepty

1. Maso omyjeme, osušíme a potřeme česnekem utřeným se solí. 2. V kastrolu rozpálíme olej a jehněčí ze všech stran opečeme. 3. Přidáme nahrubo pokrájenou cibuli, nastrouhanou mrkev a na tenké plátky pokrájený pórek. Přilijeme horký vývar, víno, vložíme bobkový list a ..

Losos s paprikami

personSimona Chvátilováremove_red_eye70bookmarkRecepty

Suroviny:750 g filetů z lososa, 2 lžíce citronové šťávy, sůl, mletý bílý pepř, 2 červené a 2 zelené papriky, 2 lžíce oleje, 200 ml bílého vína, 400 g malých rajčat, 1 svazek kopru, 1 smetana ke šlehání, 2 lžíce strouhaného křenuPostup přípravy:Troubu předehřejte na ..

Kuchařka do mrazáku

personRadka Eliáškováremove_red_eye40languagejaktoudelam.cz

Nebojte se, nemám v plánu někoho zavraždit, naplnit mrazák a umýt si ruce peroxidem. Ani nevidím důvod ve skladování knih v chladničce (to možná ještě přijde, nevylučuji, že na rozdíl od vraždy to nějaký smysl mít může). Navazuji na sérii článků o vaření do zásoby. ..

Hladký chod velké rodiny – jde to zařídit?

personRadka Eliáškováremove_red_eye52languagezoufalemaminky.cz

Stává se to. Po půl roce se domluvíte s kamarádkou, že půjdete spolu na kafe. Oznámíte to manželovi s tím, že potřebujete pohlídat dítě.„Kdy?“, zeptá se roztržitě. Dvakrát zopakujete pracně dohodnutý termín.„No ale já jsem ti už minulý týden říkal, že jedu na ..

Zdravá výživa - proč je jídlo důležité?

personRedakceremove_red_eye24languagestylehub.cz

Jíme, abychom žili - nežijeme, abychom jedli. Kdo by neznal toto okřídlené rčení! Ať pro vás platí první či druhá část přísloví, pojďme se podívat na to, proč vlastně jíme Jídlo potřebujeme z následujících důvodů: Energie pro životní funkce a pohybEnergie pro růst a ..

Pečené kuře s bramborem a zelené chilli dresinkem

personSimona Chvátilováremove_red_eye90languagezoufalemaminky.cz

Pečené kuře s bramborem a zelené chilli dresinkem Typ Recept: Hlavní jídla Porce: 4 Časová náročnost 20 min Doba pečení 45 min Celková doba 1 hodina 5 minutPokud můžete získat celé kuře již butterflied, můžete ušetřit námahu dělat sami. Pokud začínáte s celé kuře, viz ..

Evropská a světová kuchyně - Řecko

personRedakceremove_red_eye30languagestylehub.cz

V jednoduchosti je krása. Přesně tímto pořekadlem se řídí i řecké kulinářské umění, které je jakousi směsicí asijské, arabské a evropské kuchyně. Řecká kuchyně je velmi rozmanitá a na své si přijdou jak milovníci masa, tak i vegetariáni. Pokrmy se připravují z ..