Kotlety s kaparovou omáčkou se zeleninovým knedlíkem
Základní ingredience:
- 1 veka
- hrst cukety
- hrst ředkviček
- hrst cibule
- 2 jarní cibulky
- petrželka
- 1 lžíce másla
- 3 vejce
- muškátový květ
- 1/4 l mléka
- sůl, pepř
- máslo
- strouhanka
Ingredience na kotlety a omáčku:
- 2 kotlety
- 4 lžíce hladké mouky
- olej
- sójová omáčka
- 2 lžíce kapary
- sůl
- pepř
- šálek smetany
- 1/2 lžičky solamylu
- 1 lžíce vody
- 1 lžíce másla
Příprava
Nakrájíme veku na kostky, nasypeme do mísy a zalijeme 0,25 l mléka. Přidáme cuketu, ředkvičky a jarní cibulku, vše nakrájené na kostičky, potom petrželku, muškátový květ, sůl, pepř a 3 vejce. Vše smícháme a nasypeme do máslem vymazané s strouhankou vysypané bábovkové formy. Poklademe nakrájeným máslem a dáme péct na 30 minut na 180 stupňů do trouby.
Kotlety naklepeme a obalíme v mouce. Zprudka je opečeme na oleji z obou stran a vyndáme. Na pánev dáme máslo, kapary, sójovou omáčku a smetanu. Promícháme a zahustíme škrobovou moukou se lžící vody. Necháme asi 5 minut povařit. Podáváme s nakrájeným knedlíkem.