Zdraví keyboard_arrow_right Zdraví keyboard_arrow_rightKouzelný dotek bambuckého másla

Obrázek příspěvku: Kouzelný dotek bambuckého másla

Kouzelný dotek bambuckého másla

personaccess_time21.únor 2020chat_bubble_outline0 komentářůremove_red_eye53 shlédnutí


Bambucké máslo nebo-li shea butter či karité je rostlinný tuk, který se získává ze semen stromu shea tree (nazývá se také karité tree nebo máslovník), který roste v části rovníkové Afriky. Výroba bambuckého másla je tajemstvím žen, proto se mu říká „ženské zlato.

 
Bambucké máslo je malý zázrak. Obsahuje velké množství rostlinných sterolů, nenasycených mastných kyselin, léčivé vosky, kyselinu skořicovou, vitamíny (E,A,D) a karitény.

 
Africké ženy bambucké máslo již po staletí využívají k péči o pleť a jako přírodní ochranu proti UV záření a před horkým větrem. Díky tomu přípravku jsou nejen chráněny před volnými radikály, ale také vyživují a hydratují svoji pokožku.



 

folder_openPřiřazené štítky

0 komentářů

commentŽádné komentáře

Pokud chcete, můžete přidat první komentář k tomuto článku níže.

Vložit komentář

info_outline

Nepublikujte SPAM!

Jakékoliv SPAM komentáře, které nejsou relevantní k obsahu tohoto článku budou odstraněny.

Podobné články

Krůtí závitky s houbovou omáčkou

personSimona Chvátilováremove_red_eye32bookmarkRecepty

Ingredience 250 g čerstvých lesních hub, 40 g másla, 20 g hladké mouky, 8 g krůtích řízků (asi po 90 gramech), 1 svazek lahůdkových cibulek, 2 svazky šalvěje, 8 plátků parmské šunky, 400 g mrkve, 2 pórky, 150 g žampiónů, 2 lžíce slunečnicového oleje, 2 kostky houbového ..

Rybí polévka s osmaženou houskou

personSimona Chvátilováremove_red_eye28bookmarkRecepty

Ingredience 2 rybí hlavy, 10 dkg mrkve, 10 dkg petržele, 10 dkg celeru, 3 bobkové listy, 8 kuliček pepře a nového koření, 1 špetka muškátového oříšku, 1 špetka soli, 1 kostka zeleninového bujónu, 2 lžíce másla, 1 hrst hladké mouky, 3 rohlíky (housky)Zvlášť v hrnci uvaříme ..

Kotlety s kaparovou omáčkou se zeleninovým knedlikem

personSimona Chvátilováremove_red_eye39bookmarkRecepty

1 veku, hrst cukety, hrst ředkviček, hrst cibule, 2 jarní cibulky, petrželka, 1 lžíce másla3 vejce, muškátový květ, 1/4l mléka, sůl, pepř, máslo, strouhankuKotlety, omáčka:2 kotlety, 4 lžíce hladké mouky, olej, sójová omáčka, 2 lžíce kapary, sůl, pepř, šálek smetany, ..

Dýňové risotto se šalvějí

personSimona Chvátilováremove_red_eye31bookmarkRecepty

Připravíme si dýňové pyré. Do většího hrnce dáme vodu, přidáme špetku soli a přivedeme k varu. Mezitím zpracujeme dýni. Rozřízneme na půl, lžící vydlabeme semínka uprostřed a nakrájíme na větší kostky. Škrabkou nebo nožem oloupeme kůru. Pokud máme dýni Hokkaido, tak ..

Škubánky

personSimona Chvátilováremove_red_eye53bookmarkRecepty

Ingredience 300 g moučkového cukru smíchaného se 100 g mletého mákuPOSTUPBrambory oloupeme, překrájíme na středně velké kousky, zalijeme vodou, osolíme a vaříme patnáct minut (do poloměkka). Vývar pak scedíme do jiné nádoby a necháme stranou. Plamen stáhneme na minimum a ..

Vlastnoruční balíček kosmetiky

personRadka Eliáškováremove_red_eye3languagejaktoudelam.cz

Mám takovou úchylku, která se postupem času pořád horší. Jmenuje se ideál soběstačnosti. Možná jsem ji zdědila po babičce, která zavařovala všechno jedlé v okruhu deseti kilometrů. Možná mě nakazili kamarádi, se kterými jsme hrávali hru “Kdo bude mít na víkend nejmíň ..

Manuál na záchvaty vzteku u dětí

personRadka Eliáškováremove_red_eye3languagejaktoudelam.cz

Úplně normální ráno. Pobíhám po kuchyni v noční košili a chystám snídaně. „Chceš koblížek?“ – dle očekávání mladší syn nadšeně kývá hlavou. Položím koblihu na talířek. Dvakrát si kousne, řev. „Co je?,“ ptám se s klidem, je přece teprve ráno. „Neci,“ ..

20 způsobů, jak prodloužit potravinám a věcem život

personRadka Eliáškováremove_red_eye2languagejaktoudelam.cz

Schválně se kolem sebe rozhlédněte. Co z věcí okolo vás máte – používáte déle, než jste čekali. A se kterými jste se rozloučili dříve, než jste doufali, a zbyla jen pachuť pocitu vyhozených peněz.Trend výrobců je naprosto jasný. Dokud budete mít tu starou, zoufale ..

Úsporné babiččino menu

personRadka Eliáškováremove_red_eye2languagejaktoudelam.cz

Musela jsem se smát, když jsem otevřela Kuchařku naší vesnice z roku 1958. Naprosto nejšílenější byla doporučení pro výživu miminek. S příkrmy se začínalo už ve dvou měsících zeleninovou polévkou, pak ovoce a už ve čtyřech měsících obilninové kaše. Nesmírně ..

3x mléčná svačinka

personRadka Eliáškováremove_red_eye2languagejaktoudelam.cz

Kdybych si náhodou pořídila třetí dítě, tak si za porodné koupím krávu. Protože ty hromady mléčných výrobků, které mí dva synové potřebují, bych vyráběla doma skoro zadarmo. V obchodech za ně chtějí dost neuvěřitelné částky, vzhledem k tomu, že denně děti zblajznou ..