Recepty keyboard_arrow_right Recepty keyboard_arrow_rightKrůtí závitky s houbovou omáčkou

Obrázek příspěvku: Krůtí závitky s houbovou omáčkou

Krůtí závitky s houbovou omáčkou

personaccess_time05.březen 2020chat_bubble_outline0 komentářůremove_red_eye26 shlédnutí

Ingredience

250 g čerstvých lesních hub, 40 g másla, 20 g hladké mouky, 8 g krůtích řízků (asi po 90 gramech), 1 svazek lahůdkových cibulek, 2 svazky šalvěje, 8 plátků parmské šunky, 400 g mrkve, 2 pórky, 150 g žampiónů, 2 lžíce slunečnicového oleje, 2 kostky houbového bujónu, 125 ml smetany, 5 lžic octa Balsamico, sůl, pepř

Polovinu másla promícháme s moukou a dáme do chladu. Cibulky dle velikosti řízků nakrájíme na špalíčky. Maso osolíme, opepříme a obložíme vždy plátkem šunky, rozdělíme na ně 1/2 šalvěje, na ni položíme po špalíčku cibulky. Řízky svineme a sepneme. Do hrnce dáme vodu (zhruba 400ml) a kostky houbového bujonu, dáme povařit, dokud se nerozpustí kostky bujonu. Připravený vývar necháme vychladnout. Mrkev a pórek příčně nakrájíme na kusy, lesní houby a žampiony nakrájíme na plátky. Rozehřejeme olej, krátce na něm opečeme 1/2 zbylé šalvěje a vyjmeme ji. Závitky opečeme na šalvějovém oleji, vyjmeme a udržujeme teplé. Na šalvějovém oleji opečeme také lesní houby a žampiony. Přilijeme vychladlý vývar z houbového bujónu, smetanu, 4 lžíce octa balsamico a vše společně povaříme. Směs másla a mouky ve vločkách vmícháváme do omáčky, dokud nezhoustne. Pak ji osolíme, opepříme a dochutíme zbylým octem.Rozehřejeme zbytek másla, podusíme na něm mrkev a pórek a osolíme a opepříme. Krůtí závitky podáváme s houbovou omáčkou, zeleninou a šalvějí.

folder_openPřiřazené štítky

0 komentářů

commentŽádné komentáře

Pokud chcete, můžete přidat první komentář k tomuto článku níže.

Vložit komentář

info_outline

Nepublikujte SPAM!

Jakékoliv SPAM komentáře, které nejsou relevantní k obsahu tohoto článku budou odstraněny.

Podobné články

Krůtí roláda na bílém víně

personSimona Chvátilováremove_red_eye24bookmarkRecepty

Ingredience 400 g krůtích prsou, 4 stroužky česneku, 1 lžička kmínu, 2 lžičky čerstvé nebo sušené bazalky, 2 vajíčka, 1 menší mrkev, 1 párek či klobásku, sůl, pepř, 2 dcl bílého vínaKrůtí prsa rozřízneme na roládu. Posypeme solí, pepřem dle chuti. Poté utřeme ..

Bažant plněný kaštanovou nádivkou s houbami

personSimona Chvátilováremove_red_eye30bookmarkRecepty

1. Připraveného a očištěného bažanta opláchneme, osušíme a uvnitř i na povrchu osolíme. Prsa a stehna protkneme na proužky nakrájenou slaninou, břišní dutinu naplníme připravenou nádivkou, zašijeme a svážeme. 2. Rozškvaříme na kostičky nakrájenou zbylou slaninu, přidáme ..

Jehněčí pečeně na víně

personSimona Chvátilováremove_red_eye24bookmarkRecepty

1. Maso omyjeme, osušíme a potřeme česnekem utřeným se solí. 2. V kastrolu rozpálíme olej a jehněčí ze všech stran opečeme. 3. Přidáme nahrubo pokrájenou cibuli, nastrouhanou mrkev a na tenké plátky pokrájený pórek. Přilijeme horký vývar, víno, vložíme bobkový list a ..

Kotlety s kaparovou omáčkou se zeleninovým knedlikem

personSimona Chvátilováremove_red_eye30bookmarkRecepty

1 veku, hrst cukety, hrst ředkviček, hrst cibule, 2 jarní cibulky, petrželka, 1 lžíce másla3 vejce, muškátový květ, 1/4l mléka, sůl, pepř, máslo, strouhankuKotlety, omáčka:2 kotlety, 4 lžíce hladké mouky, olej, sójová omáčka, 2 lžíce kapary, sůl, pepř, šálek smetany, ..

Losos s paprikami

personSimona Chvátilováremove_red_eye25bookmarkRecepty

Suroviny:750 g filetů z lososa, 2 lžíce citronové šťávy, sůl, mletý bílý pepř, 2 červené a 2 zelené papriky, 2 lžíce oleje, 200 ml bílého vína, 400 g malých rajčat, 1 svazek kopru, 1 smetana ke šlehání, 2 lžíce strouhaného křenuPostup přípravy:Troubu předehřejte na ..

Pečené kuře s bramborem a zelené chilli dresinkem

personSimona Chvátilováremove_red_eye29languagezoufalemaminky.cz

Pečené kuře s bramborem a zelené chilli dresinkem Typ Recept: Hlavní jídla Porce: 4 Časová náročnost 20 min Doba pečení 45 min Celková doba 1 hodina 5 minutPokud můžete získat celé kuře již butterflied, můžete ušetřit námahu dělat sami. Pokud začínáte s celé kuře, viz ..