Recepty keyboard_arrow_right Recepty keyboard_arrow_rightKuřecí roládka

Obrázek příspěvku: Kuřecí roládka

Kuřecí roládka

personaccess_time05.březen 2020chat_bubble_outline0 komentářůremove_red_eye27 shlédnutí

Postup

Kuřecí prssa vykostíme a z ořezu si připravíme fáš – Maso jemně nameleme nebo rozkutrujeme a přidáme smetanu ke šlehání a sůl. poté ještě jednou promixujeme. Konzistence správné kuřecí fáše by měla být asi povolené máslo – mělo by se sní dát potírat. Takovouto fáší potřeme kuřecí prsa a zabalíme je dohromady. Poté je zabalíme buď do potravinářské folie a pomalu táhneme ve vodě, nebo zabalíme do látky a pomalu vaříme ve vývaru. Po uvaření nakrájíme na plátky a opečeme zprudka z obou stran.

Ze stehen si připravíme „rilletes“. Kuřecí stehna nejlépe pul dne dopředu pořádně nasolíme a potom je dáme do pekáče s olejem a troškou cibule pomalu péct do trouby asi na 140°C doměkka. Maso potom obereme přidáme nasekanou petržel, kapary a vymícháme s výpekem s kuřete. Podle potřeby vychutíme solí a pepřem.

Celerové pyré. Celer si očistíme a pomalu ho restujem doměkka na másle až se celer pomalu začne rozpadat, přendáme ho do mixéru a vymixujem se smetanou – Důležité je ho opravdu hodně vymixovat do hladkého pyré – zabere to asi 3 minuty.

Glazírovaná jablka. Na pánvi si uděláme trošku karamelu z třinového cukru, přidáme na větší kusy nakrájená jablka a chvilku restujeme. Poté přidáme asi 3 lžíce jablečného octu a kuřecí vývar. Vývar pomalu z pánve vyvaříme a vznikne nám tmavý sirup -tzv glazé.

Perlivá jablka. Jablka nakrájíme na kostičky a dáme do sifonové láhve nebo do láhve soda streamu. Pote láhem napustíme plynem a necháme 20 minut ustát.

Jablečný dressing. Ořezy z jablek které jsme nepoužili na glazírovaná jablka nevyhazujeme! Vše schováme a společně se slupkama dáme do mixéru a vymixujeme s trochou jablečného octa a rostlinného oleje a cukru. Vznikne nám tzv emulze. Tu propasírujeme přes síto a hladkou emulzi použijeme jako omáčku.

 

folder_openPřiřazené štítky

0 komentářů

commentŽádné komentáře

Pokud chcete, můžete přidat první komentář k tomuto článku níže.

Vložit komentář

info_outline

Nepublikujte SPAM!

Jakékoliv SPAM komentáře, které nejsou relevantní k obsahu tohoto článku budou odstraněny.

Podobné články

Kuřecí vývar s krupicovými noky

personSimona Chvátilováremove_red_eye25bookmarkRecepty

Ingredience1 celé kuře nebo 4-5 skeletů, 2 mrkve, ¼ celeru, 1 petržel, 1 cibule se slupkou, 1 stroužek česneku, 2 bobkové listy, 8 kuliček černého pepře, 6 kuliček nového koření, sůl a čerstvě mletý pepř na dochucení, hrst petrželkyNa noky: 30 g másla + něco navíc, 1 ..

Pečené kuře s bramborem a zelené chilli dresinkem

personSimona Chvátilováremove_red_eye29languagezoufalemaminky.cz

Pečené kuře s bramborem a zelené chilli dresinkem Typ Recept: Hlavní jídla Porce: 4 Časová náročnost 20 min Doba pečení 45 min Celková doba 1 hodina 5 minutPokud můžete získat celé kuře již butterflied, můžete ušetřit námahu dělat sami. Pokud začínáte s celé kuře, viz ..