Recepty keyboard_arrow_right Recepty keyboard_arrow_rightKuřecí vývar s krupicovými noky

Obrázek příspěvku: Kuřecí vývar s krupicovými noky

Kuřecí vývar s krupicovými noky

personaccess_time08.březen 2020chat_bubble_outline0 komentářůremove_red_eye100 shlédnutí

Ingredience

1 celé kuře nebo 4-5 skeletů, 2 mrkve, ¼ celeru, 1 petržel, 1 cibule se slupkou, 1 stroužek česneku, 2 bobkové listy, 8 kuliček černého pepře, 6 kuliček nového koření, sůl a čerstvě mletý pepř na dochucení, hrst petrželkyNa noky: 30 g másla + něco navíc, 1 lžíce mléka, 2 vejce, hrst nahrubo nasekané petrželky, 6 lžic krupice

Postup

Kuře rozdělte na čtvrtky a vložte do hrnce spolu se kusy zeleniny vcelku. Cibuli nechte neoloupanou, slupka dodá polévce barvu. Zalijte dvěma litry studené vody a přiveďte k varu. Vařte po dobu pěti minut a pak odeberte pěnu. Přidejte koření, mírně osolte a ztlumte plamen. Těsně pod bodem varu vařte tak dlouho až zelenina změkne. Zeleninu následně vyjměte a po vychladnutí nakrájejte na kostičky. Vývar vařte ještě cca 1,5 hodiny. Přeceďte, maso oberte a pokrájejte na kousky. Noky připravíte z vlažného mléka. Přidejte rozpuštěné máslo. Do směsi zašlehejte vejce a petrželku. Osolte a přisypte krupici. Rozmíchejte v hladké těsto a nechte ho 15 minut odpočinout. Z pevného těsta tvarujte lžící noky a vařte je v osolené vroucí vodě cca 7 minut dokud nevyplavou na povrch. Vyberte je děrovanou sběračkou a omastěte máslem, aby se neslepily. Hotový vývar dochuťte solí a pepřem. Vsypte zeleninu, maso, noky a nasekanou zeleninu. Polévce můžete dodat větší říz i čerstvým najemno nasekaným česnekem.


0 komentářů

commentŽádné komentáře

Pokud chcete, můžete přidat první komentář k tomuto článku níže.

Vložit komentář

info_outline

Nepublikujte SPAM!

Jakékoliv SPAM komentáře, které nejsou relevantní k obsahu tohoto článku budou odstraněny.

Podobné články

Kuřecí roládka

personSimona Chvátilováremove_red_eye77bookmarkRecepty

Postup Kuřecí prssa vykostíme a z ořezu si připravíme fáš – Maso jemně nameleme nebo rozkutrujeme a přidáme smetanu ke šlehání a sůl. poté ještě jednou promixujeme. Konzistence správné kuřecí fáše by měla být asi povolené máslo – mělo by se sní dát potírat. ..

Škubánky

personSimona Chvátilováremove_red_eye87bookmarkRecepty

Ingredience 300 g moučkového cukru smíchaného se 100 g mletého mákuPOSTUPBrambory oloupeme, překrájíme na středně velké kousky, zalijeme vodou, osolíme a vaříme patnáct minut (do poloměkka). Vývar pak scedíme do jiné nádoby a necháme stranou. Plamen stáhneme na minimum a ..

Krůtí závitky s houbovou omáčkou

personSimona Chvátilováremove_red_eye63bookmarkRecepty

Ingredience 250 g čerstvých lesních hub, 40 g másla, 20 g hladké mouky, 8 g krůtích řízků (asi po 90 gramech), 1 svazek lahůdkových cibulek, 2 svazky šalvěje, 8 plátků parmské šunky, 400 g mrkve, 2 pórky, 150 g žampiónů, 2 lžíce slunečnicového oleje, 2 kostky houbového ..

Aspiky s lososem

personSimona Chvátilováremove_red_eye65bookmarkRecepty

Plátky lososa pokapeme octem a uložíme asi na hodinu do chladničky. Ve vhodně velkém kastrolu uvedeme do varu 4,5 dl vody, dvě lžíca octa,sůl, cibuli, koření,kolečka citrónu, worcester, přidáme porce lososa, vše přihřejeme asi na 90°C a při této teplotě vaříme 10-12 minut. ..

Dýňové risotto se šalvějí

personSimona Chvátilováremove_red_eye77bookmarkRecepty

Připravíme si dýňové pyré. Do většího hrnce dáme vodu, přidáme špetku soli a přivedeme k varu. Mezitím zpracujeme dýni. Rozřízneme na půl, lžící vydlabeme semínka uprostřed a nakrájíme na větší kostky. Škrabkou nebo nožem oloupeme kůru. Pokud máme dýni Hokkaido, tak ..

Hostina z jednoho kuřete

personRadka Eliáškováremove_red_eye38languagejaktoudelam.cz

Celé kuře patří k nejlevnějším masovinám, které lze koupit. Ano, jde pochybovat o jeho původu, prospěšnosti, množství antibiotik atd. Přesto všechno se na stole nevegetariánů objevuje s železnou pravidelností. Před nedávnem jsem v hypermarketu udiveně zírala do košíku, ..

Evropská a světová kuchyně - Řecko

personRedakceremove_red_eye29languagestylehub.cz

V jednoduchosti je krása. Přesně tímto pořekadlem se řídí i řecké kulinářské umění, které je jakousi směsicí asijské, arabské a evropské kuchyně. Řecká kuchyně je velmi rozmanitá a na své si přijdou jak milovníci masa, tak i vegetariáni. Pokrmy se připravují z ..

Vzorové jídelníčky

personRadka Eliáškováremove_red_eye36languagejaktoudelam.cz

Před drahně časem jsem zde publikovala návod, jak naplánovat jídelníček. Ne, že by to byla nějaká věda. Ale na všem jde něco vylepšit, tak jsem sepsala, jak co nejrychleji a nejjednodušeji sestavuji naše jídelní menu. Plánování jídel má hodně výhod. Mimo jiné neustrnete na ..

Polévky? Polévky!

personRadka Eliáškováremove_red_eye42languagejaktoudelam.cz

Mnoho toho bylo napsáno a výživové hodně polévek a o jejich významu pro zdravou stravu. Moje babička si neuměla představit oběd bez polévky, moje maminka se cítí provinile, když ji neuvaří, kamarádka ji považuje za samostatné, plnohodnotné jídlo. Já se po období „na ..

Krůtí zabijačka a pilaf

personRadka Eliáškováremove_red_eye43languagejaktoudelam.cz

Mám ráda krůtí maso. Jediné, co mi brání dát si ho sedmkrát do týdne, je jeho nehorázná cena. Naposledy jsem kupovala v Penny 1 kg prsních řízků za neuvěřitelných 180 Kč. Krůtí maso patří mezi deset tzv. superpotravin, takže jsem ochotná si připlatit. Na nálepce na ..