
Kuřecí vývar s krupicovými noky
Ingredience
1 celé kuře nebo 4-5 skeletů, 2 mrkve, ¼ celeru, 1 petržel, 1 cibule se slupkou, 1 stroužek česneku, 2 bobkové listy, 8 kuliček černého pepře, 6 kuliček nového koření, sůl a čerstvě mletý pepř na dochucení, hrst petrželkyNa noky: 30 g másla + něco navíc, 1 lžíce mléka, 2 vejce, hrst nahrubo nasekané petrželky, 6 lžic krupice
Postup
Kuře rozdělte na čtvrtky a vložte do hrnce spolu se kusy zeleniny vcelku. Cibuli nechte neoloupanou, slupka dodá polévce barvu. Zalijte dvěma litry studené vody a přiveďte k varu. Vařte po dobu pěti minut a pak odeberte pěnu. Přidejte koření, mírně osolte a ztlumte plamen. Těsně pod bodem varu vařte tak dlouho až zelenina změkne. Zeleninu následně vyjměte a po vychladnutí nakrájejte na kostičky. Vývar vařte ještě cca 1,5 hodiny. Přeceďte, maso oberte a pokrájejte na kousky. Noky připravíte z vlažného mléka. Přidejte rozpuštěné máslo. Do směsi zašlehejte vejce a petrželku. Osolte a přisypte krupici. Rozmíchejte v hladké těsto a nechte ho 15 minut odpočinout. Z pevného těsta tvarujte lžící noky a vařte je v osolené vroucí vodě cca 7 minut dokud nevyplavou na povrch. Vyberte je děrovanou sběračkou a omastěte máslem, aby se neslepily. Hotový vývar dochuťte solí a pepřem. Vsypte zeleninu, maso, noky a nasekanou zeleninu. Polévce můžete dodat větší říz i čerstvým najemno nasekaným česnekem.
0 komentářů
Vložit komentář
Nepublikujte SPAM!
Jakékoliv SPAM komentáře, které nejsou relevantní k obsahu tohoto článku budou odstraněny.
Pokud chcete, můžete přidat první komentář k tomuto článku níže.