Recepty keyboard_arrow_right Recepty keyboard_arrow_rightPolévka Miso Shiru

Obrázek příspěvku: Polévka Miso Shiru

Polévka Miso Shiru

personaccess_time08.březen 2020chat_bubble_outline0 komentářůremove_red_eye26 shlédnutí



Ingredience

130 g tofu, 400 ml vývaru dashi (koupíte v supermarketu, vegetariáni použijí vývar zeleninový), 2 lžíce miso pasty (koupíte v supermarketu), 2 jarní cibulky 1 g sušené wakame řasy(Volitelné ingredience: 1 ředkvička, klíčky třeba alfafla, cukrový hrášek, pórek, 2 sušené nebo čerstvé houby shitake, popř. nameko)

Postup

Wakame řasy namočte řasy (popř. houby) na 10 minut do vody (400 ml), pokrájejte tofu na kostičky, jarní cibulku na jemná kolečka (případně další volitelné druhy zeleniny, pokud chcete použít). Řasy sceďte, ale vodu si uchovejte a použijte ji na polévku. Řasy pokrájejte na menší kousky. Do vývaru z řas přidejte dashi vývar, řasy, tofu a krátce provařte. Mezitím si odeberte trochu vývaru do misky a rozmíchejte v něm miso pastu. Odstavte hrnec z ohně a jemně vmíchejte pastu. Už by neměla projít varem, aby se nebyly znehodnoceny živé enzymy. Polévku nalijeme do mističek a posypeme jarní cibulkou (popř. další zeleninou a klíčky).Tip: Pokud nemáte zrovna dashi, můžete ho výjmečně nahradit rybí omáčkou, 1 lžíce na porci.

0 komentářů

commentŽádné komentáře

Pokud chcete, můžete přidat první komentář k tomuto článku níže.

Vložit komentář

info_outline

Nepublikujte SPAM!

Jakékoliv SPAM komentáře, které nejsou relevantní k obsahu tohoto článku budou odstraněny.

Podobné články

Bramborová polévka

personSimona Chvátilováremove_red_eye27bookmarkRecepty

Suroviny: 45 g cibule, 50 g oleje, 60 g hladké mouky, 1 400 g vody, 30 g celeru, 40 g mrkve, 30 g petržele, 40 g kapusty, 300 g loupaných brambor, 15 g soli, 10 g polévkového koření, mletý pepř, kmín, majoránka, česnek, petrželová nať nebo pažitkaTechnologický postup: Jemně ..

Čočková polévka

personSimona Chvátilováremove_red_eye24bookmarkRecepty

Postup práce:Přebranou čočku nasypte do větší mísy a zalijte vodou. Takto zalitou čočku nechte minimálně dvě hodiny močit. Po dvou a více hodinách vodu z čočky slijte a čočku následně ještě jednou propláchněte. Pokud byste tak neudělali a čočku vařili v louhu, může ..

Česneková polévka po provensálsku

personSimona Chvátilováremove_red_eye30bookmarkRecepty

Postup Paličky česneku rozkrojte na dvě poloviny, stejným způsobem jako o vánocích krájíte jablíčko, když chcete vidět hvězdičku. Pozor česnek neloupejte, ale rovnou krájejte!Připravte si zapékací misku do které nalijete olivový olej a umístěte na ni rozkrojené paličky ..

Zeleninová polévka

personSimona Chvátilováremove_red_eye31bookmarkRecepty

Postup V hrnci roztopte máslo na které nasypte oloupanou a na jemno nakrájenou cibulku.Cibulku nechte na másle zesklovatět, abyste k ní mohli přidat mraženou zeleninu.Mraženou zeleninuv hrnci trochu na cibulce restujte, pak ji zaprašte moukou, ještě chvilku smažte a potom směs zalijte ..

Hrášková polévka

personSimona Chvátilováremove_red_eye23bookmarkRecepty

Postup Očistěte a oloupejte cibulku, kterou potom nakrájejte na jemno.Na trošce olivového oleje dejte zpěnit na jemno nasekanou cibulku, podlijte bílým vínem a následně zeleninovým vývarem. Dejte povařit.Po chvilce vaření do hrnce přidejte čerstvý, mladý, vyloupaný hrášek a ..