Recepty keyboard_arrow_right Recepty keyboard_arrow_rightRajčatové pyré

Obrázek příspěvku: Rajčatové pyré

Rajčatové pyré

personaccess_time07.březen 2020chat_bubble_outline0 komentářůremove_red_eye83 shlédnutí
  1. Postup:

    Rozkrojíme hlavu česneku v polovině, pokapeme trochou olivového oleje a zabalíme do alobalu, pečeme v troubě 20 minut na 200°C.

    Nakrájíme si pláty dýně ať už podélně či příčně na mandolíně či v robotovi, dělali jsme je co nejtenčí cca 0,4 cm avšak snese to i trochu tlustší.

    Rozehřejeme si pánev a dáme na oleji smažit cibuli do průhledna.

    Přidáme maso, osolíme a opepříme a smažíme dokud není hotové.

    Když se nám dopeče česnek, vidličkou jej vyndáme z hlavy a přesuneme do robota.

    Přidáme zbytek surovin na omáčku a necháme pořádně promixovat, tak aby byl česnek nasekaný na kaši.

    Do nádoby, kde budeme dělat lasagne. Na dno dáme trochu omáčky a rozetřeme rovnoměrně.

    Dále budeme kupit po patrech, vždy první dýňové pláty, poté maso a pak omáčku.

    Poslední patro musí být zakončeno dýňovým plátem a překryté zbytek omáčky.

    (Případně primal stravníci či ostatní si můžou ještě přidat sýr)

    Pečeme asi 40 minut na stejnou teplotu jako dříve odkryté.

    Poté vytáhneme, necháme chvíli odstát než budeme krájet a podáváme. (Doporučuje se kvůli šťávám nechat odstát úplně asi půl hodiny a až poté nakrájet a rozehřát, ale mě to přišlo zbytečné)

    No a jak jsem již předestřel úskalí spočívá v tom, kolik šťávy necháte v masové směsi – když jsme poprvé připravovali s kuřecími kousky, zůstalo oleje a šťávy vcelku dost, dále když jsme přidali dvojnásobek omáčky a trochu prosolenou dýni (

    nedělejte to!

    ), nakonec jsme měli prakticky něco jako dušenou zeleninu s masem. Chuť skvělé o tom žádná, ale moc fotogenické to nebylo dokud se vše nevychladilo a neuložilo na oběd do krabiček. Druhý pokus zase měl pláty dýně nakrájené příčně a tam je problém s odtíkáním šťávy do nižších pater a s tím, že musíte si dávat pozor jak překládáte pláty. Proto si myslím, že recept výše je ideální, ale můžete si ho upravit dle potřeby. Maso můžete použít jakékoliv, dokonce si to dokážu snadno představit i vegetariánské. Dalším úskalím si myslím je to, že pokud není dostatek omáčky, speče se Vám vrchní vrstva jako jde vidět na úvodním obrázku a to nemusí být až taková škoda (dokud to není zuhelnatělé), ale přesto nebylo to až tak předpokládaným výsledkem.

0 komentářů

commentŽádné komentáře

Pokud chcete, můžete přidat první komentář k tomuto článku níže.

Vložit komentář

info_outline

Nepublikujte SPAM!

Jakékoliv SPAM komentáře, které nejsou relevantní k obsahu tohoto článku budou odstraněny.

Podobné články

Dýňové risotto se šalvějí

personSimona Chvátilováremove_red_eye76bookmarkRecepty

Připravíme si dýňové pyré. Do většího hrnce dáme vodu, přidáme špetku soli a přivedeme k varu. Mezitím zpracujeme dýni. Rozřízneme na půl, lžící vydlabeme semínka uprostřed a nakrájíme na větší kostky. Škrabkou nebo nožem oloupeme kůru. Pokud máme dýni Hokkaido, tak ..

Kuřecí roládka

personSimona Chvátilováremove_red_eye77bookmarkRecepty

Postup Kuřecí prssa vykostíme a z ořezu si připravíme fáš – Maso jemně nameleme nebo rozkutrujeme a přidáme smetanu ke šlehání a sůl. poté ještě jednou promixujeme. Konzistence správné kuřecí fáše by měla být asi povolené máslo – mělo by se sní dát potírat. ..

Snídaně je grunt

personRadka Eliáškováremove_red_eye93bookmarkLifestyle

Mantrou propagátorů zdraví je „kombinace vyvážené stravy, zahrnující dostatek vitaminů, kvalitních bílkovin, vlákniny a dalších důležitých složek výživy v optimálním poměru, ale i jejich množství odpovídající zdravotnímu stavu, fyzické aktivitě a věku člověka.“ ..

Ovoce a zelenina pro kojence

personRedakceremove_red_eye28languagezoufalemaminky.cz

OvoceZpočátku by měl kojenec dostávat tepelně zpracovaná pyré z ovoce, jako je jablko či hruška, anebo rozmačkaný banán nebo papáju. Po několika prvních týdnech může vaše děťátko postupně přejít na další syrové ovoce rozmačkané či zpracované na pyré: vhodný je ..

Začínáme přikrmovat

personRedakceremove_red_eye29languagezoufalemaminky.cz

Máte za sebou první půlrok života s vaším miminkem a začínáte přemýšlet o příkrmech ? Tým odborníků na výživu vám v článku poradí nejen to, jak a kdy začít, ale také jaké potraviny jsou pro nejmenší děti vhodné a které by naopak mohly vyvolávat alergickou reakci.Kdy ..

Evropská a světová kuchyně - Řecko

personRedakceremove_red_eye27languagestylehub.cz

V jednoduchosti je krása. Přesně tímto pořekadlem se řídí i řecké kulinářské umění, které je jakousi směsicí asijské, arabské a evropské kuchyně. Řecká kuchyně je velmi rozmanitá a na své si přijdou jak milovníci masa, tak i vegetariáni. Pokrmy se připravují z ..

Odborníci radí: denně 5 kusů ovoce nebo zeleniny

personRedakceremove_red_eye63languagezenavi.cz

Víme, že konzumace ovoce a zeleniny je dobrá pro naše zdraví, ale aplikovat toto pravidlo v praxi nemusí být úplně jednoduché. Je lepší jíst ovoce a zeleninu syrovou, nebo tepelně upravenou...? A jak přesvědčit děti, že se jedná nejen o zdravou, ale i chutnou potravinu? Proč ..