Sladká masáž celého těla

Wellness je jedním z moderních trendů, který se postupně stal nedílnou součástí života všech, komu záleží na tom, jak se cítí. Tělo totiž k dosažení harmonie těla, duše a mysli potřebuje i trochu pohladit. Jaké novinky se v této oblasti nabízí?

Právě v letním období je nejlepší čas na odbourávání stresu, redukování tělesné váhy či relaxování. Vylepšit si zdraví, duševní i fyzickou pohodu nemusíte jen pohybem a dřinou v posilovně. Zejména masáže pomáhají při únavě organismu, bolestech hlavy, každodenním stresu a k dalšímu uvolnění těla i duše.

Čokoládová masáž

Vítejte ve světě luxusní péče. Horká čokoládová masáž je totiž ve většině relaxačních centrech perlou mezi zkrášlujícími procedurami. Výjimečnost čokolády je známá již tisíce let. Už dříve se vědělo, že obsahuje mnoho užitečných prvků pro lidský organismus a dodává tělu pocit dobré nálady a omlazuje pokožku.

Například zabraňuje pronikání volných radikálů a aktivuje látkovou výměnu. Proto tělo díky čokoládové masáži vstřebává přes pokožku vitaminy, aminokyseliny, minerály, antioxidanty. Čokoláda navíc dokáže v mozku uvolnit endorfiny a serotonin – tzv. hormony štěstí.

„Má příznivý vliv na činnost srdce a detoxikaci, odplavení nežádoucích a toxických látek. A tak je procedura výborná na vyhlazení a zkrášlení pokožky, celulitidy a uvolnění ztuhlých svalů,“ doporučuje rehabilitační asistentka a masérka Dana Hallová. Po čokoládové masáži se člověk cítí svěže a uvolněně. Vůně čokolády je jen třešničkou na dortu.

Medová masáž

Nejen čokoláda, ale i med obsahuje důležité minerály a stopové prvky. Navíc tělo dokáže tyto látky přes kůži absorbovat a tím detoxikovat organismus. Při masáži medem dochází k odstraňování toxinů až z hloubi těla a ty potom doslova vyplavou na povrch kůže a jsou zcela zřetelně rozpoznatelné od medu.

„Med zlikviduje usazeniny, všechny jedy z životního prostředí, potravin a léků, které si tělo nahromadilo ve svých tkáních v průběhu života. Jsou z těla pohybem ruky doslova vysávány,“ popisuje Dana Hallová. Medová masáž se zvlášť osvědčila při potížích krevního oběhu, onemocněních svalů a kloubů, plísňových nemocí pokožky či při chronické rýmě.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang