Recepty keyboard_arrow_right Recepty keyboard_arrow_rightŠpenátové rizoto

Obrázek příspěvku: Špenátové rizoto

Špenátové rizoto

personaccess_time05.březen 2020chat_bubble_outline0 komentářůremove_red_eye15 shlédnutí

1. Připravíme si šalotku, kterou oloupeme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a rozdrtíme, chleba nakrájíme na plátky.

2. Hrnec postavíme na mírný oheň, vložíme máslo a rozehřejeme, přidáme šalotku, kterou osmahneme do zkřehnutí, ale nenecháme zhnědnout.

3. Přidáme rýži, kterou důkladně promícháme s tukem, a po chvíli zalijeme vínem a vaříme 3 minuty.

4. Postupně přidáváme vývar a zhruba 20 minut vaříme tak, aby rýže nebyla rozvařená.

5. Nakonec přidáme nasekaný špenát, česnek, smetanu, důkladně promícháme, dochutíme pepřem a solí. Mezitím opražíme pečivo.

6. Každou porci posypeme parmazánem, dále ozdobíme plátky opečeného pečiva s kousky sýru feta, který zakápneme medem a olivovým olejem.

 

0 komentářů

commentŽádné komentáře

Pokud chcete, můžete přidat první komentář k tomuto článku níže.

Vložit komentář

info_outline

Nepublikujte SPAM!

Jakékoliv SPAM komentáře, které nejsou relevantní k obsahu tohoto článku budou odstraněny.

Podobné články