Recepty keyboard_arrow_right Recepty keyboard_arrow_rightUzená polévka

Obrázek příspěvku: Uzená polévka

Uzená polévka

personaccess_time08.březen 2020chat_bubble_outline0 komentářůremove_red_eye34 shlédnutí

Postup:

Uzené maso vložíme do hrnce se studenou vodou spolu s cibulí, celým pepřem a uvaříme doměkka. Maso vyjmeme z hrnce, vývar slijeme přes sítko a použijeme jej k přípravě pokrmu.

Do uzeného vývaru dáme na kostky nakrájené brambory, kmín, předem namočené sušené houby, bobkový list a brambory uvaříme doměkka. Poté do polévky postupně přidáme pokrájené kysané zelí, rajčatový protlak, na kolečka nakrájenou klobásku. Vše uvedeme do varu, přidáme připravenou jíšku s paprikou (návod níže) a vaříme do změknutí zelí. Dle chuti dosolíme, opepříme, případně dosladíme a nakonec vložíme nakrájené uzené maso (předem uvařené).

Jíška s paprikou:

Do rozpáleného oleje (sádla) dáme lžíci hladké mouky a za stálého míchání necháme mouku zezlátnout. Vypneme!! Do teplé jíšky přidáme lžíci sladké papriky, promícháme a následně vlijeme do vroucí polévky ( je možné do jíšky dát trochu vody, promíchat a pak až dát do polévky - záleží na zvyku ;-) )

 

0 komentářů

commentŽádné komentáře

Pokud chcete, můžete přidat první komentář k tomuto článku níže.

Vložit komentář

info_outline

Nepublikujte SPAM!

Jakékoliv SPAM komentáře, které nejsou relevantní k obsahu tohoto článku budou odstraněny.

Podobné články

Bramborová polévka

personSimona Chvátilováremove_red_eye29bookmarkRecepty

Suroviny: 45 g cibule, 50 g oleje, 60 g hladké mouky, 1 400 g vody, 30 g celeru, 40 g mrkve, 30 g petržele, 40 g kapusty, 300 g loupaných brambor, 15 g soli, 10 g polévkového koření, mletý pepř, kmín, majoránka, česnek, petrželová nať nebo pažitkaTechnologický postup: Jemně ..

Čočková polévka

personSimona Chvátilováremove_red_eye26bookmarkRecepty

Postup práce:Přebranou čočku nasypte do větší mísy a zalijte vodou. Takto zalitou čočku nechte minimálně dvě hodiny močit. Po dvou a více hodinách vodu z čočky slijte a čočku následně ještě jednou propláchněte. Pokud byste tak neudělali a čočku vařili v louhu, může ..

Česneková polévka po provensálsku

personSimona Chvátilováremove_red_eye30bookmarkRecepty

Postup Paličky česneku rozkrojte na dvě poloviny, stejným způsobem jako o vánocích krájíte jablíčko, když chcete vidět hvězdičku. Pozor česnek neloupejte, ale rovnou krájejte!Připravte si zapékací misku do které nalijete olivový olej a umístěte na ni rozkrojené paličky ..

Zeleninová polévka

personSimona Chvátilováremove_red_eye31bookmarkRecepty

Postup V hrnci roztopte máslo na které nasypte oloupanou a na jemno nakrájenou cibulku.Cibulku nechte na másle zesklovatět, abyste k ní mohli přidat mraženou zeleninu.Mraženou zeleninuv hrnci trochu na cibulce restujte, pak ji zaprašte moukou, ještě chvilku smažte a potom směs zalijte ..

Hrášková polévka

personSimona Chvátilováremove_red_eye24bookmarkRecepty

Postup Očistěte a oloupejte cibulku, kterou potom nakrájejte na jemno.Na trošce olivového oleje dejte zpěnit na jemno nasekanou cibulku, podlijte bílým vínem a následně zeleninovým vývarem. Dejte povařit.Po chvilce vaření do hrnce přidejte čerstvý, mladý, vyloupaný hrášek a ..