Články a videa v sekci Recepty

Uzená polévka

access_time08.březen 2020remove_red_eye34chat_bubble_outline0

Postup:Uzené maso vložíme do hrnce se studenou vodou spolu s cibulí, celým pepřem a uvaříme doměkka. Maso vyjmeme z hrnce, vývar slijeme přes sítko a použijeme jej k přípravě pokrmu.Do uzeného vývaru dáme na kostky nakrájené brambory, kmín, předem namočené sušené houby, bobkový list a ..

Bramborová polévka

access_time08.březen 2020remove_red_eye27chat_bubble_outline0

Suroviny: 45 g cibule, 50 g oleje, 60 g hladké mouky, 1 400 g vody, 30 g celeru, 40 g mrkve, 30 g petržele, 40 g kapusty, 300 g loupaných brambor, 15 g soli, 10 g polévkového koření, mletý pepř, kmín, majoránka, česnek, petrželová nať nebo pažitkaTechnologický postup: Jemně nakrájenou cibuli ..

Kuřecí vývar s krupicovými noky

access_time08.březen 2020remove_red_eye25chat_bubble_outline0

Ingredience1 celé kuře nebo 4-5 skeletů, 2 mrkve, ¼ celeru, 1 petržel, 1 cibule se slupkou, 1 stroužek česneku, 2 bobkové listy, 8 kuliček černého pepře, 6 kuliček nového koření, sůl a čerstvě mletý pepř na dochucení, hrst petrželkyNa noky: 30 g másla + něco navíc, 1 lžíce mléka, 2 vejce, ..

Polévka Miso Shiru

access_time08.březen 2020remove_red_eye26chat_bubble_outline0

Ingredience130 g tofu, 400 ml vývaru dashi (koupíte v supermarketu, vegetariáni použijí vývar zeleninový), 2 lžíce miso pasty (koupíte v supermarketu), 2 jarní cibulky 1 g sušené wakame řasy(Volitelné ingredience: 1 ředkvička, klíčky třeba alfafla, cukrový hrášek, pórek, 2 sušené nebo ..

Dýňové risotto se šalvějí

access_time08.březen 2020remove_red_eye24chat_bubble_outline0

Připravíme si dýňové pyré. Do většího hrnce dáme vodu, přidáme špetku soli a přivedeme k varu. Mezitím zpracujeme dýni. Rozřízneme na půl, lžící vydlabeme semínka uprostřed a nakrájíme na větší kostky. Škrabkou nebo nožem oloupeme kůru. Pokud máme dýni Hokkaido, tak loupat nemusíme, ..

Plněné slané košíčky

access_time07.březen 2020remove_red_eye22chat_bubble_outline0

Mouku se solí prosijeme na vál. Přidáme na kousky nakrájený tuk, vejce a zakysanou smetanu. Vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladničce 30 minut odpočinout.Odleželé těsto rozdělíme na kousky, vtlačíme do formiček na košíčky a na dně ho propícháme. Košíčky dáme na plech a pečeme v ..

Nepečená roláda

access_time07.březen 2020remove_red_eye20chat_bubble_outline0

Strouhaný kokos smícháme s moučkovým cukrem a sušeným mlékem, přidáme med, olej a 2 lžíce vody. Vše vypracujeme na tužší hmotu, do které můžeme podle potřeby přidat ještě trochu vody. Vzniklou kokosovou hmotu rozdělíme na 3 stejné díly.Do jednoho dílu vmícháme nasekané ořechy a z hmoty ..

Aspiky s lososem

access_time07.březen 2020remove_red_eye26chat_bubble_outline0

Plátky lososa pokapeme octem a uložíme asi na hodinu do chladničky. Ve vhodně velkém kastrolu uvedeme do varu 4,5 dl vody, dvě lžíca octa,sůl, cibuli, koření,kolečka citrónu, worcester, přidáme porce lososa, vše přihřejeme asi na 90°C a při této teplotě vaříme 10-12 minut. Sejmeme z plotýnky a ..

Rajčatové pyré

access_time07.březen 2020remove_red_eye26chat_bubble_outline0

Postup:Rozkrojíme hlavu česneku v polovině, pokapeme trochou olivového oleje a zabalíme do alobalu, pečeme v troubě 20 minut na 200°C.Nakrájíme si pláty dýně ať už podélně či příčně na mandolíně či v robotovi, dělali jsme je co nejtenčí cca 0,4 cm avšak snese to i trochu ..

Losos s paprikami

access_time06.březen 2020remove_red_eye25chat_bubble_outline0

Suroviny:750 g filetů z lososa, 2 lžíce citronové šťávy, sůl, mletý bílý pepř, 2 červené a 2 zelené papriky, 2 lžíce oleje, 200 ml bílého vína, 400 g malých rajčat, 1 svazek kopru, 1 smetana ke šlehání, 2 lžíce strouhaného křenuPostup přípravy:Troubu předehřejte na 200 °C, filety z ..

Kotlety s kaparovou omáčkou se zeleninovým knedlikem

access_time06.březen 2020remove_red_eye29chat_bubble_outline0

1 veku, hrst cukety, hrst ředkviček, hrst cibule, 2 jarní cibulky, petrželka, 1 lžíce másla3 vejce, muškátový květ, 1/4l mléka, sůl, pepř, máslo, strouhankuKotlety, omáčka:2 kotlety, 4 lžíce hladké mouky, olej, sójová omáčka, 2 lžíce kapary, sůl, pepř, šálek smetany, 1/2 lžičky solamylu, ..

Bruschetta – Topinka

access_time06.březen 2020remove_red_eye27chat_bubble_outline0

Ingredience:8 plátků veky, 4 střední rajčata, 2 stroužky česneku, Několik snítek čerstvé bazalky, 100 ml olivového oleje, Sůl podle chutiPostup přípravy:Rajčata omyjte, na oblém vršku je nařízněte do křížku, spařte, sceďte, prolijte studenou vodou a naříznutou slupku sloupněte nožíkem. ..